Sorinahteen taloyhtiö on areenan ja tornitalojen varjossa - Tampere - Aamulehti

Yli satavuotias vaaleanpunainen taloyhtiö jäi massiivisten tornitalojen ja areenan varjoon Tampereella – Pihapiiri ja maisemat muuttuivat täysin: ”Aurinko ei enää paista”

Monitoimiareenan kävijätulva huolestuttaa Sorinahteen taloyhtiön asukkaita. Korkea rakentaminen varjostaa talon sisäpihaa ja saa äänet kaikumaan kapeilla kivikujilla uudella volyymillä.

Vuosina 1912–1913 rakennetun Sorinahteen taloyhtiön vierelle ovat kohonneet Daniel Libeskindin suunnittelemat areena ja tornitalot Opaali ja Topaasi. Areenan ja tornitalojen kivi- ja metalliseinät varjostavat yli 100-vuotiaan rakennuksen sisäpihaa.

8.12.2021 7:03 | Päivitetty 12.12.2021 21:18

Aamulehti

Tampereen Kansi ja areena -hanke muutti yli 100-vuotiaan taloyhtiön pihapiirin. Keisarinvallan aikaan rakennetun asunto-osakeyhtiö Sorinahteen vierellä kohoaa nyt moderni areenan ja tornitalojen yhdistelmä.

Sorinahteen asukkaat ovat totutelleet ajatukseen monitoimiareenasta ja tornitaloista vuoden 2009 kaavamuutoksista alkaen. ”Ennen ikkunasta näki auringonnousun radan yli. Tilanne on muuttunut. Aurinko ei enää paista”, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Sari Niiniluoto sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut