Lähes parikymmentä bussilinjaa siirtyy poikkeusreiteille Tampereella - Tampere - Aamulehti

Lähes parikymmentä bussilinjaa siirtyy poikkeusreiteille, kun katuja suljetaan Nokia-areenan ympäristössä – katso kaikki muutokset tästä jutusta

Poikkeusaikataulut ovat voimassa perjantaina kello 17–22.30 ja lauantaina 14.30–20, mutta aikatauluihin voi tulla vielä muutoksia. Vuolteenkadulle, Rautatienkadulle ja Kalevantielle tulee ajoesteitä.

Poikkeustilanne aiheuttaa muutoksia bussien reitteihin ja pysäkkeihin. Bussit kuvattu lokakuussa 2020.

2.12.2021 15:51

Aamulehti

Nokia-areenalla pelattavat Tapparan ja Ilveksen jääkiekko-ottelut aiheuttavat muutoksia bussiliikenteeseen, Tampereen kaupunki tiedottaa. Poikkeukset ajoittuvat perjantaille kello 17–22.30 ja lauantaille kello 14.30– 20.

Areenan ympäristö suljetaan liikenteeltä, ja se aiheuttaa muutoksia reitteihin ja pysäkkeihin. Vuolteenkadulle, Rautatienkadulle ja Kalevantielle tulee ajoesteitä, mikä siirtää bussit 2, 7, 9, 11, 12, 14, 15, 19, 26, 27, 28, 30, 31,40, 80, 95 ja 103 poikkeusreitille.

Bussipysäkit Sorin aukio C, D ja E sekä Ratinan suuntainen pysäkki Rautatieasema E on suljettu.

Bussiliikenteen muutokset voivat vaihdella ilmoitetusta aikataulusta: ne voivat alkaa aiemmin tai päättyä myöhemmin. Viranomainen päättää reittien ja pysäkkien sulkemisesta ja avaamisesta.

Muut bussit ja ratikat palvelevat poikkeustilanteen ajan normaalisti.

Lue lisää: Nokia-areenan ympäristön viimeistelytyöt eivät valmistu perjantaiksi – pollarit ja liikennevalot eivät vielä toimi: ”Toimittajallekin vaan tervetuloa apuihin”

Uusia reittejä, poisjääviä pysäkkejä

Bussit 11, 12, 14, 15, 26, 30, 31 ja 103 liikennöivät Satakunnankadulta, Paloaseman pysäkiltä, suoraan Ratinaan Aleksanterinkatua pitkin. Klassillisen koulun, Rautatieasema E:n ja Sorin aukio C:n pysäkit jäävät reitiltä pois. Ratinasta rautatieasemalle ajetaan Suvantokatua, ja reitiltä jää pois Sorin aukio D.

Bussit 2, 7, 9, 19 ja 40 kiertävät Kannen alueen Viinikan kiertoliittymän, Tampereen valtatien ja Hatanpään valtatien kautta. Pysäkit Sorin aukio F ja Linja-autoasema sekä yliopiston pysäkit ovat linjojen käytössä.

Bussi 80:n lähtö- ja pääteasema on Keskustori I 0008. Kyytiin voi nousta myös linjan normaalilta pysäkiltä Keskustori D:stä. Reitiltä jää pois Koskipuisto ja Sorin aukio.

Bussi 27 kiertää Kannen alueen Viinikan kiertoliittymän ja Tampereen valtatien kautta. Reitiltä jää pois Sorin aukio ja Ratina. Kyytiin pääsee myös Tampereen valtatien pysäkeiltä Tietotalo ja Tampereen valtatie.

Bussit 28 ja 95 ajavat Ratinaan Satakunnankatua ja Aleksanterinkatua pitkin. Reitiltä jää pois Rautatieasema E. Korvaava pysäkki on Klassillinen koulu 0528, joka sijaitsee Rongantunnelin lähellä. Ratinasta rautatieasemalle ajetaan Suvantokatua pitkin ja reitiltä jää pois pysäkki Sorin aukio D.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut