Nokia-areenan seisomakatsomot eivät ole käytössä viikonlopun otteluissa - Tampere - Aamulehti

Nokia-areenan seisoma­katsomot eivät ole käytössä viikonlopun otteluissa, mutta jokaiselle lipun ostaneelle löytyy katsomosta paikka – ”Pomppiminen on kielletty”

Tampereen uusi areena otetaan käyttöön Tappara–Ilves-paikalliskamppailulla perjantaina. Seisomakatsomot eivät ole vielä silloin käytössä.

Tältä näytti Nokia-areenan sisäänkäynnillä keskiviikkona 1. joulukuuta.

2.12.2021 11:05 | Päivitetty 2.12.2021 17:45

Aamulehti

Tampereen uuden Nokia-areenan seisomakatsomoiden käyttöönotto viivästyy. Seisomakatsomot eivät ole käytössä ensimmäisissä liigaotteluissa perjantaina ja lauantaina.

Myyntijohtaja Elina Tikkakoski kertoo Aamulehdelle, että jokaiselle otteluun lipun ostaneelle löytyy kuitenkin paikka areenalta. Käytännössä seisomakatsomot toimivat viikonlopun otteluissa istumakatsomoina.

Viivästys johtuu ensimmäistä ottelutapahtumaa isännöivän Tapparan mukaan katsomorakenteen toimittajasta. Katsomot toimittavan Arvo Piiroinen oy:n mukaan Nokia-areenalle räätälöidyn katsomorakenteen toimitus viivästyy pandemian aiheuttaman raaka-aine- ja komponenttipulan vuoksi.

Pomppiminen kielletty

Viikonlopun otteluissa seisomakatsomoille varatut alueet toimivat istumakatsomoina, joissa on numeroimattomat paikat. Seisomakatsomoon lipun ostaneet voivat valita perjantain ja lauantain otteluissa istumapaikan merkityiltä alueilta.

Tappara muistutti torstaina, että istumakatsomoina väliaikaisesti toimivissa seisomakatsomoissa tulee turvallisuussyistä istua ja toimia muutenkin, kuten normaaleissa istumakatsomoissa.

”Pomppiminen tai pääasiallinen jatkuva seisominen on valitettavasti katsomossa kielletty, kunnes seisomakäytön vaatimat lisätuennat saadaan valmiiksi. Näin varmistamme kaikille turvallisen ottelutapahtuman”, seura tiedotti.

Ei romahdusvaaraa

Aamulehti tavoitti Arvo Piiroinen oy:n toimitusjohtajan Mikko Lietzenin torstaina. Hän vakuuttaa, että katsomot ovat täysin turvallisia, eikä esimerkiksi romahdusvaaraa ole.

Katsomot on suunniteltu helposti muunneltaviksi. Niissä on paikallaan olevat penkit, jotka voidaan kääntää ylös, jotta niissä voi istua. Kun niillä ei haluta istua, ne käännetään piiloon.

Tieto seisomakatsomojen käyttöönoton viivästymisestä herätti tuoreeltaan reaktioita liigaseurojen kannattajissa.

Ilveksen epävirallinen kannattajaryhmä Osasto 41 jakoi sosiaalisessa mediassa päivityksen, jossa se kertoi saaneensa muitakin ohjeistuksia uudelle areenalle. Osasto 41:n mukaan seisomisen lisäksi katsomossa kiellettyjä ovat tifot, lippujen heiluttaminen muissa tilanteissa kuin maalin jälkeen ja yli pinta-alaltaan yli metri kertaa metri kokoiset liput.

Seisomakatsomolipun ostaneiden ei tarvitse olla yhteydessä Tapparan toimistoon tai lippumyyjään muutoksesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut