Nokia-areenan ensimmäinen nimikyltti seinälle - Tampere - Aamulehti

Nokia-areenan ensimmäinen valokirjainrivistö nousi hallin seinään

Tampereen uuden monitoimiareenan ensimmäinen valokylttirivistö asennettiin paikoilleen keskiviikkona. Asennustöihin haasteita toi paitsi sää, myös muut Nokia-areenan viimeistelytyöt.

Nokia-areenan ensimmäinen valokyltti asennettiin paikalleen keskiviikkona. Nokia-sanan kirjaimet ovat kaksi metriä korkeita ja areena-sanan kirjaimet 1,6 metriä korkeita.

1.12.2021 21:59

Aamulehti

Nokia-areenan ensimmäinen tapahtuma, Tapparan ja Ilveksen välinen kiekkokamppailu käydään Nokia-areenalla perjantaina 3. joulukuuta. Ennen kuin kiekko napsahtaa jään pintaan, on kuitenkin vielä paljon viimeistelytöitä tehtävänä.

Näihin kuuluu myös valtavien, kaksi metriä korkeiden valokirjaimien asentaminen areenan kaarevaan seinään.

Nokia-areena valokyltit toimittavan Tammerneonin toimitusjohtaja Tomi Harmonen kertoo, että ensimmäinen nimikylttirivistö saatiin paikalleen keskiviikkona alkuillasta.

Kylttejä tulee yhteensä kolme, joista kaksi suurempaa sijoittuvat areenan etelä- ja pohjoispäätyihin ja yksi pienempi Ratapihankadun puolelle.

Isoimmat kirjaimet ovat kooltaan kaksimetrisiä ja niillä on painoa joitakin kymmeniä kiloja. Harmonen sanoo, että kirjainten nostaminen paikalleen on tapahtunut kahden henkilön voimin.

Nokia-areenan kylkeen tulee valokirjaimet kolmeen kohtaan.

Haastavat olosuhteet

Harmonen kertoo, että seuraava kylttirivistö nousee areenan pohjoispuolelle torstaina ja viimeinen perjantaina.

”Tavoite on se, että kaikki kyltit ovat paikoillaan ja kytketty päälle, ennen kuin areenan ensimmäinen tapahtuma käynnistyy.”

Harmonen sanoo, että aivan helpolla työ ei kuitenkaan tule tehdyksi.

”Tänään asennustöitä haittasi paitsi pakkanen ja tuuli, myös muu työmaaliikehdintä areenan ympäristössä. Keskiviikko osoitti sen, että jo pelkästään asennuspaikalle pääseminen vaatii oman aikansa.”

Harmonen kertoo, että torstain asennustyöt tulevat olemaan keskiviikkoa haastavampia, sillä muu liikehdintä on eteläpäässä pohjoista vilkkaampaa.

”Toki on täysin ymmärrettävää, että areenalle tulee viedä sisälle ja pois myös muuta tavaraa kovalla kiireellä, sillä ensimmäinen tapahtuma lähestyy.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut