Latelan musiikkifestivaalit peruttiin - Tampere - Aamulehti

Suomen suurimmat pikkujoulut siirtyvät vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi, Latela car show pystytään kuitenkin järjestämään: ”Päätös teki kipeää”

Kolmipäiväiset musiikkifestivaalit siirtyvät ensi vuoteen. Suurin syy siirtämiselle oli epätietoisuus tilanteesta. Latela Car Show -autonäyttely järjestetään kuitenkin suunnitellusti. Tapahtumassa vaaditaan koronapassia.

Lauri Huttunen (vas.) ja Lars Kivistö suunnittelivat massatapahtumaa Tampereelle pikkujoulujen kunniaksi. Autonäyttely on yhä tarkoitus järjestää, vaikka musiikkifestivaali siirtyy. Miehet kuvattiin lokakuun lopussa Latelan pajalla.

1.12.2021 13:49 | Päivitetty 1.12.2021 17:08

Aamulehti

Massiiviset pikkujoulufestivaalit oli tarkoitus järjestää Tampereella 3.–5. joulukuuta Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa. Mad x-mas festival -nimellä kulkeva musiikkifestivaali päätettiin kuitenkin siirtää ensi vuoteen kiristyneen epidemiatilanteen vuoksi.

Festivaalin toteuttamisesta vastaavan Lars Kivistön mukaan uuden variantin ja pahentuneen koronatilanteen myötä on olemassa riski, että ulkomaiset esiintyjät eivät mahdollisesti pääsisi Suomeen ja festivaalikokemus ei olisi luvatun kaltainen. Lisäksi tartuntamäärien kasvu oli Kivistön mukaan ”viimeinen niitti” päätökselle siirtää festareita.

”Päätös teki kipeää ja en olisi halunnut tehdä tätä, mutta vastuuntuntoisuus tapahtumanjärjestäjänä ei jättänyt vaihtoehtoja. Suurin syy siirtämiselle on epätietoisuus tilanteesta. Jos päivää ennen jouduttaisi perumaan, niin se tuottaisi vielä suurempaa mielipahaa”, Kivistö sanoo.

Kivistö totesi Aamulehden haastattelussa 30. lokakuuta, että tapahtuma järjestettäisiin joka tapauksessa, ja koronatilanteen pahentuessa käyttöön otettaisi koronapassi. Kuitenkin hänen mukaansa tartuntojen määrän kasvu, uuden variantin ilmeneminen ja epäselvä tiedottaminen toivat mukanaan tunteen, ettei festivaaleja pystytä järjestämään alkuperäisestä suunnitelmasta huolimatta. ”Sen huomasi festareille tulijoissakin. Asiakkaat alkoivat kysellä, onko tapahtumaa vastuullista järjestää”, Kivistö kertoo.

Kivistö pahoittelee festivaalien siirtymistä. ”Olen äärimmäisen pahoillani kaikille festivaaliin osallistumassa olleille, että emme tänä vuonna pystyneet järjestämään tapahtumaa. Tiedän, että ihmiset odottivat tätä hirveästi. Toivon, että syyttävä sormi ei kuitenkaan osoittaisi tapahtumanjärjestäjiä. Olemme kaikki samalla viivalla, että haluaisimme järjestää tapahtumia, mutta tietyissä oloissa se on vain mahdotonta.”

Liput voimassa ensi vuonna

Festivaaleille odotettiin 3 500–4 000:ta kävijää päivää kohden. Hankittu lippu siirtyy voimassaolevaksi uuteen ajankohtaan, joka varmistuu myöhemmin. Festareita on kaavailtu pikkujoulusesongille 2022.

”Toivomme, että myös vuoden kuluttua löytyy halukkuutta osallistua festareille ja että korona olisi siihen mennessä jo voitettu”, Kivistö sanoo.

Musiikkifestareilla olisivat esiintyneet muun muassa Sanni, Evelina, Haddaway, Dr. Alban, Masterboy, Ben Nicky ja Blasterjaxx. Kivistön mukaan artistit ovat suhtautuneet festareiden lykkääntymiseen myötätuntoisesti.

Festareilla nähdään ensi vuonna samoja artisteja kuin mitä tänä vuonna olisi nähty.

Autonäyttely järjestetään suunnitellusti

Pikkujoulutapahtumaan suunniteltiin musiikkifestivaalien lisäksi Latela car show -autonäyttelyä, joka puolestaan pystytään järjestämään.

”Messutapahtumassa pystytään paremmin välttämään lähikontaktia. Lisäksi autonäyttelyssä on rajattu anniskelualue, jolloin se on musiikkifestivaaleja turvallisempi järjestää”, Kivistö kertoo.

Latela car show -nimellä kulkevassa autonäyttelyssä edellytetään koronapassia. Latelan Lauri Huttusen mukaan koronapassin avulla tapahtuma on turvallinen. Isoissa tiloissa siirrytään tapahtuman luonteen mukaisesti kulkuneuvolta seuraavalle, jolloin yhtäaikainen oleskelu tietyssä pisteessä on vähäistä.Tapahtumassa ei ole ikärajaa.

Oikaisu 1.12.2021 kello 17.03: Jutussa kerrottiin alun perin virheellisesti, että Latela-ohjelmasta tuttu Lauri Huttunen olisi mukana järjestämässä nyt peruttuja pikkujoulufestivaaleja. Mad x-mas festival -musiikkifestivaalin toteuttamisesta vastaa Lars Kivistö. Huttunen on järjestämässä Latela car show -autonäyttelyä,joka toteutuu koronarajoitukset huomioiden.

Lue lisää: Latelan pojat järjestävät Suomen suurimmat pikkujoulut Tampereella – yli 100 auton näyttely ja kolmipäiväinen musiikkifestivaali, tällainen tapahtumasta on tulossa

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut