Pääluottamushenkilöt pyytävät Tampereen yliopistolta selvitystä irtisanottavien määrästä - Tampere - Aamulehti

Pääluottamushenkilöt pyytävät Tampereen yliopistolta selvitystä irtisanottavien määrästä – 39 ehti jättää työnsä yt-neuvottelujen aikana

Yliopisto on kutsunut pääluottamushenkilöt neuvotteluihin 9. joulukuuta.

Tampereen yliopiston keskustan kampus kuvattiin 22. marraskuuta.

1.12.2021 12:40

Aamulehti

Tampereen yliopiston pääluottamushenkilöt pyytävät yliopiston tukipalveluihin kohdistuneiden yt-neuvottelujen jälkeen yliopistolta selvitystä irtisanottavien määrästä. Pääluottamushenkilöt kertovat asiasta tiedotteessaan.

Yliopisto on yt-neuvotteluiden päätyttyä kutsunut muutoskeskusteluihin 215 yliopiston tukipalveluiden työntekijää, mikä on sama määrä kuin yliopiston syyskuussa ilmoittama henkilötyövuosien vähennystavoite.

Pääluottamushenkilöiden mukaan yliopisto ilmoitti yt-neuvotteluiden aikana, että lopullista irtisanottavien lukumäärää vähentävät neuvottelujen piiriin kuuluneen henkilöstön eläkkeelle siirtymiset tai muista syistä irtisanoutumiset 26. marraskuuta mennessä. Näin irtisanoutuneita on luottamushenkilöiden mukaan 39.

Pääluottamushenkilöt toteavat tiedotteessaan, että uusien tehtävien tarjoaminen 81:lle neuvotteluiden kohteena olevalle työntekijälle ei poista sitä, että 215 henkilöä irtisanotaan jo 39 irtisanoutuneen lisäksi.

Pääluottamushenkilöt ovat pyytäneet työnantajaa neuvotteluun asian selvittämiseksi ja sen varmistamiseksi, etteivät työnantajan toimenpiteet kohdistu useampaan kuin 215 työntekijään. Yliopisto on kutsunut pääluottamushenkilöt neuvotteluihin 9. joulukuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut