Näin saavut Nokia-areenan ensimmäiseen paikallistaistoon - Tampere - Aamulehti

Ovet auki kolme tuntia ennen ottelua, koronapasseja lukemassa 25 tarkastajaa, pollarit eivät käytössä – näin saavut ensimmäistä kertaa Nokia-areenalle

Ovet Nokia-areenan ensimmäiseen liigaotteluun perjantaina 3. joulukuuta aukeavat kolme tuntia ennen pelin alkua. Jotta ruuhkilta vältyttäisiin, ihmisiä kehotetaan saapumaan areenalle ajoissa.

Areenan jäätä maalattiin maanantaina 22. marraskuuta.

1.12.2021 12:53

Aamulehti

Tampereen uuden Nokia-areenan ensimmäinen tulikoe on perjantaina, kun areenalla pelataan Tappara-Ilves-ottelu. Ottelu on loppuunmyyty, ja paikalle odotetaan noin 13 000 katsojaa.

Tapparan turvallisuuspäällikkö Teppo Mäkipää kertoo, että ovet Nokia-areenalle avautuvat perjantaina kolme tuntia ennen pelin alkua eli kello 15.30. Koska paikalle on tulossa tuhansia katsojia, Mäkipää toivoo ihmisten olevan liikkeellä ajoissa.

”Jos tulee 15 minuuttia tai puoli tuntia ennen ottelun alkua, se voi olla jo myöhäistä. Kannattaa tulla ajoissa, jotta ehtii tutustua areenaan ja nähdä alkuohjelmat”, Mäkipää sanoo.

”Suositeltavaa olisi, että katsojia tulisi tasaisesti, niin sisääntulo ja lähikadut eivät isommin ruuhkautuisi. Lämmintä vaatetta kannattaa olla, jos sisäänpääsyä joutuu hetken odottamaan.”

Lue lisää: Tänä perjantaina liikenne mullistuu Tampereen ytimessä, kun kadut sulkeutuvat ensimmäisen kerran Nokia-areenan ympäristössä – Lue tästä kaikki, mitä areenalle liikkumisesta pitää tietää

Ilves ja Tappara ottivat koronapassin käyttöön Hakametsän jäähallissa jo marraskuussa. Koronapassi on käytössä myös Nokia-areenalla. Koronapassi tarkastetaan kaikilta yli 16-vuotiailta. Tarvittaessa kysytään myös henkilöllisyystodistus.

Mäkipää kuvailee perjantaina edessä olevaa koronapassien tarkastamista isoksi urakaksi. Työhön on myös valmistauduttu. Mäkipään mukaan koronapasseja on areenan eri sisäänkäynneillä lukemassa kaikkiaan 25 tarkastajaa.

Lue lisää: Koronapassi tuli myös Pirkanmaalle – Tässä yksinkertaiset ohjeet, kuinka saat sen käyttöön

Sähköiset ajoesteet eli pollarit, jotka sulkevat katuja areenan lähellä, eivät ole vielä käytössä ensimmäisenä tapahtumaviikonloppuna. Mäkipään mukaan perjantaina liikennettä ohjaavat tapahtumajärjestäjän omat liikenteenohjaajat.

Jotta kaikki sujuisi ensimmäisessä liigaottelussa jouhevasti, vielä ennen perjantaita tehdään suunnittelutyötä, kokoustetaan viranomaisten kanssa ja tehdään harjoituksia.

Näin saavut jääkiekko-otteluun

Nokia-areena sijaitsee Tampereen keskustassa osoitteessa Kansikatu 3.

Jos lipussasi lukee A tai C, kulje A-ovesta. Jos lipussasi lukee B tai D, kulje B-ovesta. Näin pääset heti oikealle puolelle areenaa.

Areenan pääovet sijaitsevat Sorinkadun ja Sorinsillan kulmassa, korkeiden tornitalojen takana.

Tapahtumasta riippuen turvatarkastus tehdään ennen lipuntarkastusta tai ulkona.

Lipuntarkastuspisteet ovat itsepalvelupisteitä, joilla lipun voi lukea mobiililaitteesta tai tulostetusta lipusta. Tarkastuspisteet sijaitsevat pääkatsomokerrokseen vievien portaiden alapäässä.

Lähde: Nokia-areenan verkkosivut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut