Kaikki Nokia-areenasta: kuvat, videot, pohjapiirrokset, miten sinne pääsee ja miten se syntyi - Tampere - Aamulehti

Kaikki Nokia-areenasta: katso kuvat, videot ja jokaisen kerroksen pohjapiirrokset – näin areena syntyi ja näin sinne mennään

Tampereen uusi, rautatien päälle rakennettu areena avataan suuren yleisön käyttöön joulukuussa 2021. Tästä koontijutusta löydät tärkeimmät Nokia-areenasta kertovat jutut.

Tampereelle radan päälle noussut kansiareena oli lähes valmis 22.11.2021. Areena avataan virallisesti avajaisissa 15. joulukuuta, mutta sinne pääsee seuraamaan esimerkiksi jääkiekon paikallisotteluita 3. ja 4. joulukuuta.

1.12.2021 9:13

Aamulehti

Nokia-areenan avajaisia vietetään 15. joulukuuta. Sen ovet avautuvat kuitenkin kävijöille jo joulukuun alussa, kun Tappara ja Ilves kohtaavat areenan ensimmäisissä liigakamppailuissa 3. ja 4. joulukuuta.

Tähän juttuun olemme koonneet kaiken olennaisen tiedon Tampereen uudesta kansiareenasta.

Mitä areena sisältää?

Lue lisää: Tästä löydät kaiken, mitä Tampereen Nokia-areena pitää sisällään – Katso kuvat ja jokaisen kerroksen pohjapiirrokset: ”Todella moderni”

Näin se syntyi:

Lue lisää: Nokia-areenan suunnittelijat kertovat nyt ainutlaatuisesta projektistaan, jolla on ollut peräti 5 000 työntekijää – Vielä viime hetkillä tuli yllättävä hälytys: ”Itsekin vähän säikähdin”

Lue lisää: Katso ennennäkemättömät videot Tampereen uudesta areenasta – Kamerat kuvasivat rakennustyömaata neljän vuoden ajan, tältä se näyttää neljässä minuutissa

Areenan on määrä vastaanottaa parhaimmillaan yli 10 000:ta vierailijaa. Aamulehti selvitti, miten kulkeminen sinne onnistuu ja miten tapahtumiin voi saapua eri kulkuneuvoilla.

Lue lisää: Ovet auki kolme tuntia ennen ottelua, koronapasseja lukemassa 25 tarkastajaa, pollarit eivät käytössä – näin saavut ensimmäistä kertaa Nokia-areenalle

Lue lisää: Perjantaina liikenne mullistuu Tampereen ytimessä, kun kadut sulkeutuvat ensimmäisen kerran Nokia-areenan ympäristössä – Lue tästä kaikki, mitä areenalle liikkumisesta pitää tietää

Nokia-areenan valmistuminen meni viime tinkaan, sillä vain muutamia päiviä ennen ensimmäisiä otteluita joitakin töitä oli vielä tekemättä. Torstaina 2. joulukuuta tiedotettiin seisomakatsomoiden keskeneräisyydestä ja keskiviikkona 1. joulukuuta liikennevalojen ja pollarieen keskeneräisyydestä.

Lue lisää: Nokia-areenan ympäristön viimeistelytyöt eivät valmistu perjantaiksi – pollarit ja liikennevalot eivät vielä toimi: ”Toimittajallekin vaan tervetuloa apuihin”

Lue lisää: Nokia-areenan seisoma­katsomot eivät ole käytössä viikonlopun otteluissa, mutta jokaiselle lipun ostaneelle löytyy katsomosta paikka – ”Pomppiminen on kielletty”

Uuden areenan jäänteko aloitettiin kuitenkin jo 22. marraskuuta. Näin areenalle syntyy väriä vaihtava jää:

Lue lisää: Video ja kuvat: Nokia-areenan jää vaihtaa väriä kymmenessä minuutissa – areenamestari Eric Salmela työskenteli aiemmin Yhdysvaltain ilmavoimissa ja tottui NHL:ssä suorasanaiseen palautteeseen

Entä hyödyttääkö areena muita kuin jääkiekkoilijoita ja konsertteja? Aamulehti kysyi, miten areenaa voidaan hyödyntää.

Lue lisää: Onko Nokia-areenasta iloa muille urheilulajeille kuin jääkiekolle? ”Käydään keskusteluita ja mietitään tulevia arvokisoja, mitä voitaisiin Tampereella järjestää”

Ennen areenan aukeamista myös Kannen ja areenan suunnittelija Daniel Libeskind ehti kertoa tunnelmansa lähes valmiista areenasta.

Lue lisää: Tähtiarkkitehti Daniel Libeskind kertoo, miltä oma kädenjälki Tampereella nyt näyttää: ”Aion tulla areenan avajaisiin ja saunoa katolla”

Mistä muusta Nokia-areena muistetaan? Areenan valmistuminen ei sujunut kitkatta, sillä areenan nimikkosponsoria on jouduttu jo kerran vaihtamaan, ja moni muistaa sen yhä Uros-areenana. Ensimmäiseksi nimikkosopimuksen tehneen Uros-yhtiön sopimus irtisanottiin syksyllä 2021 juuri areenan avaamisen alla.

Lue lisää: Putositko kärryiltä Tampereen areenan ja Uros-yhtiön tarinasta? Näin se alkoi ja päättyi

Päivitys 2.12.2021 kello 11.58: Juttuun on lisätty areenan otteluita edeltävistä valmisteluista kappale ja linkit.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut