Tohlopin retkiluistelurata on avautunut luistelijoille - Tampere - Aamulehti

Supersuosittu retkiluistelurata avautui Tampereella – Teräsjäätä on koko 12 metriä leveällä reitillä: ”Otsalamput vilkkuneet pitkin iltaa”

Tohlopin retkiluistelurata on avautunut luistelijoille. Jään paksuus oli maanantaina koko reitin varrella vähintään yhdeksän senttimetriä. Luistinradan auraaja Tuukka Tuominen sanoo, että jos pakkasia riittää, jää paksuuntuu vuorokaudessa sentistä kahteen.

Tohlopin luistinradan auraaja Tuukka Tuominen (vas.) kertoo, että teräsjään paksuus oli maanantaina vähintään yhdeksän senttimetriä.

29.11.2021 21:29

Aamulehti

Virallisia talven merkkejä putkahtelee nyt esille ympäri Pirkanmaata. Näistä yksi on maanantaina avautunut Tohlopin retkiluistelurata.

Retkiluisteluradan auraaja Tuukka Tuominen kertoo, että retkiluistelurata kiertää koko järven ympäri ja radan leveys on kauttaaltaan 12 metriä. Rata on merkattu aurauskepein.

Jään paksuus reitillä oli maanantaina vähintään yhdeksän senttimetriä. Tuominen tarkentaa, että kyseessä on teräsjää, joka kantaa paitsi luistelijan, myös mönkijän painon.

”Jään paksuus kasvaa nyt myös nopeasti, noin 1–2 senttimetriä vuorokaudessa, jos vain pakkaset pysyvät tällaisina. Jo sunnuntaina ja maanantain välisenä aikana jään paksuus kasvoi 3,5 senttimetriä.”

Tuominen kertoo, että luistinrata on vetänyt luistelijoita puoleensa heti maanantaina.

”Kyllä tuolla on otsalamput vilkkuneet pitkin iltaa.”

Lue lisää: Tohlopin luistelurata veti heti avajaispäivänä satoja luistelijoita: röpelöinen jää ja pieni lumisade eivät haitanneet menoa – katso kuvakooste ulkoilun riemusta

Aikainen kausi

Tohlopin luistinradan kausi ei ole koskaan aikaisemmin käynnistynyt marraskuun puolella. Tuominen muistelee, että vuonna 2018 rata avautui heti itsenäisyyspäivän jälkeen.

Myös luistinvuokraamo ja kioski avaavat ovensa ennätysaikaisin. Tuominen sanoo, että jo tulevana lauantaina paikalta voi vuokrata luistimia sekä ostaa pientä syötävää ja juotavaa.

Tuominen toivoo, että Tohlopilla päästäisiin tänä talvena järjestämään myös erilaisia tapahtumia.

”Tämä kuitenkin riippuu siitä, mihin suuntaan koronatilanne tästä menee.”

Tuominen muistuttaa, että alkutalvesta luistelemaan ei ole hyvä lähteä yksin. Myös naskalit on hyvä olla mukana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut