Putkirikko sulki koulun Tampereella maanantaina - Tampere - Aamulehti

Putkirikko sulki koulun Tampereen Hatanpäällä – vedentulo oli katkaistava koko koulusta

Koulu tiedotti vanhemmille kello 11.30 koulupäivän päättymisestä etuajassa.

Hatanpään koulun Haapakujalla sijaitsevan koulutalon koulupäivä jäi maanantaina lyhyeksi, kun rakennuksesta jouduttiin katkaisemaan vedet.

29.11.2021 14:30

Aamulehti

Tampereella sattui maanantaina putkirikko, jonka seurauksena Hatanpään koulun Haapakujalla sijaitsevan koulutalon koulupäivä jouduttiin lopettamaan etuajassa. Koulutalossa opiskelee noin 380 alakoululaista.

Tampereen veden putkimestari Jarmo Niittyniemi sanoo, että koulun tonttivesijohto alkoi vuotaa noin kello 11:n jälkeen maanantaina Hatanpään valtatien ja Haapakujan välisellä alueella.

”Meille tuli tieto, että vettä tulee pintaan maan alta”, Niittyniemi sanoo.

Niittyniemi sanoo, että tässä kohtaa ei ole tietoa, miten paljon vettä ehti vuotaa ennen kuin putkirikko huomattiin. Koko koulun vedet oli kuitenkin laitettava poikki, jotta katuverkko ei kärsisi merkittäviä vahinkoja veden vuoksi.

Koulu tiedotti vanhemmille kello 11.30 koulupäivän päättymisestä etuajassa. Koulun mukaan kaikki lapset ehtivät syödä ennen vesikatkoa. Viereisessä Hatanpään lukiossa vesi kulki yhä, joten aamu- ja iltapäivätoimintaa pystyttiin jatkamaan Hatanpään lukion tiloja hyödyntäen.

Tiistaina normaalisti kouluun

Niittyniemi sanoo, että katu yritetään saada kuntoon vielä maanantain aikana niin, että tiistaina koulussa kulkee vesi ja koulupäivä voidaan aloittaa normaalisti.

Varsinainen vuotokohta on tien sivussa. Kohdassa on kaksi kaistaa kaupunkiin päin. Niittyniemi arvioi, että ainakin yksi kaista joudutaan sulkemaan kaivutöiden vuoksi.

”Kaivu siinä on isoin työ, että pääsemme putkeen kiinni.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut