Kaupinojan ja Rauhaniemen yleiset saunat kiinni Tampereella, milloin lauteille pääsee jälleen? - Tampere - Aamulehti

Rauhaniemen yleinen sauna taas auki Tampereella, Kaupinojan sauna aukeaa tiistaina

Maanantai on ratkaiseva päivän molempien saunojen avaamisessa.

Rauhaniemen kansankylpylä oli sunnuntaina poikkeuksellisesti kiinni Tampereella. Valokuvassa saunaranta 12. helmikuussa 2020.

29.11.2021 9:16 | Päivitetty 29.11.2021 14:00

Aamulehti

Öljypoltinvika sulki sunnuntaina Tampereella Rauhaniemen kansankylpylän, mutta se aukeaa maanantaina normaalisti kello 14 poltinhuollon jälkeen. Kaupinojan sauna avautuu puolestaan tiistaina kello 15 remontin jälkeen.

Kaupinojan saunaa pyörittävän Tampereen talviuimareiden puheenjohtaja Esko Jalanto kertoo, että saunan savupiippu on uusittu ja samalla korjattiin myös kiuasta. Remontti alkoi 22. marraskuuta. ”Piippuun tuli vikaa jokunen viikko sitten ja ajankohta sovittiin uusimiselle.”

Myös koronasulun aikana kevätkaudella 2021 Kaupinojan sauna oli remontissa. Silloin löylyhuoneen lauderungot ja lauteet uusittiin. Valokuva otettiin 27. toukokuuta 2021.

Jalanto kertoo, että saunojilta ei ole ollut paljoa kyselyjä saunan kiinniolosta. ”Asiasta on tiedotettu hyvissä ajoin saunalla, kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Sunnuntaina saunalla kävi joitain ihmisiä ovella.”

”Aina näissä saunoissa voi tulla kaikennäköistä. Tämä on sellainen laji, kun tulen kanssa pelataan. Käyttö on niin valtavaa”, Jalanto sanoo.

Päivitetty 29.11.2021 kello 12.52 tieto, että Rauhaniemen kansankylpylän sauna avautuu maanantaina normaalisti kello 14.

Päivitetty 29.11.2021 kello 14 kauttaaltaan ja muun muassa tiedolla, että Kaupinojan sauna avautuu tiistaina kello 15.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut