Tampereen areenan hotelli aukeaa 13. joulukuuta - Tampere - Aamulehti

Tampereen Nokia-areenan hotelli aukeaa 13. joulukuuta, varsinaiset avajaiset yhtä aikaa areenan kanssa – ”Silloin olemme täydessä iskussa”

Hotellinjohtaja Janne Mönkkösen mukaan varauksia on jo alkanut kertyä. Niitä on tehty etenkin avajaisviikolle, tapahtumapäiviin ja jääkiekon MM-kisojen aikaan, jolloin osa päivistä on jo loppuunmyyty.

Tältä näyttää Tampereen tapahtuma-areenan uuden hotellin sviitissä.

29.11.2021 7:00

Aamulehti

Tampereen uuden tapahtuma-areenan yhteyteen tuleva Lapland Hotelsin uusi hotelli avaa ovensa maanantaina 13. joulukuuta. Avajaisjuhlallisuudet ovat kuitenkin vasta pari päivää myöhemmin.

”Virallisia avajaisia vietetään samaan aikaan kuin areenankin eli 15. joulukuuta. Silloin olemme täydessä iskussa, kertoo Tampereen Lapland Hotels Arenan hotellinjohtaja Janne Mönkkönen.

Hotellin rakentaminen on Mönkkösen mukaan edennyt aikataulussaan ja suunnitelmien mukaan. Lokakuun lopulla uutisoitiin hotellin työmaalla sattuneesta vesivahingosta, joka oli seurausta sprinklerisuihkun rikkoutumisesta kuudennen kerroksen hotellihuoneessa.

”Se ei vaikuta hotellin avaamiseen millään tavalla”, Mönkkönen toteaa.

Lapland Hotels Arena

Hotelli sijoittuu Tampereen uuden tapahtuma-areenan, Nokia-areenan, 4.–12. kerroksiin.

Hotellihuoneita on yhteensä 273. Niistä 14 on aitiohuoneita, joista voi seurata areenan tapahtumia.

Neljä kokous- ja juhlatilaa jopa 300 vieraan tilaisuuksiin.

Ravintola ja baari yli 250 henkilölle.

Lapland Hotels -hotelliketjun 19. hotelli, ketjun toinen hotelli Tampereella.

Aukeaa 13. joulukuuta, avajaiset 15. joulukuuta 2021.

Paikat täytetty

Henkilökuntaa on Mönkkösen mukaan löytynyt uuteen hotelliin hyvin, vaikka palveluala onkin viime kuukausina kärsinyt työvoimapulasta.

”Siellä on hyvää ja innostunutta porukkaa, voimme olla tyytyväisiä. Lapland Hotelsin brändi ja tuote, mutta myös areenassa työskentely selvästi kiinnostavat.”

Mönkkösen mukaan taloon on palkattu noin 70 vakituista työntekijää, mutta tapahtumien aikaan henkilöstövahvuus on noin sata.

”Kaikki paikat saatiin täytettyä, eikä avoimia pestejä tällä hetkellä ole. Jatkossa saatamme tarvita lisävahvistusta, kunhan näemme, miten nopeasti liiketoiminta lähtee liikkeelle.”

Varauksia kertynyt

Varauksia on Mönkkösen mukaan jo alkanut kertyä. Niitä on tehty etenkin avajaisviikolle, tapahtumapäiviin ja jääkiekon MM-kisojen aikaan.

”Areenan avajaiset ja seuraavana päivänä oleva Popedan konsertti selvästi kiinnostavat, myös seuraava viikonloppu on hyvin varattu. Samoin vuodenvaihde ja Lumikuningattaren esityspäivät tammikuun alkupäivinä.”

Täyttä hotellissa ei vielä ole, vaan vapaita huoneita löytyy edelleen. Huoneita on kaikkiaan 273.

”Jääkiekon MM-kisojen aikaan on jo muutamia täysiä päiviä. Varsinkin aitiohuoneet ovat olleet kysyttyjä.”

Esimerkiksi Tampereella pelattavien mitalipelien viikonloppuna 28.-29. toukokuuta hotellista ei löydy enää vapaita huoneita. Torstain 26. toukokuuta puolivälieräpäivänä edullisin vapaa huone maksaa 519 euroa yöltä.

Erikoisuutena aitiohuoneet

Lapland Hotels Arenan erikoisuutena on 14 aitiohuonetta, joiden terassilta areenan tapahtumia voi seurata aitiopaikalta. Aitioita löytyy kahdenlaisia, sekä hotellihuoneita että kokoustiloja.

Tampereella on paljon hotelleja ja kilpailu on kovaa. Kaupungin vetovoima vaikuttaa kuitenkin niin vahvalta, että huoneille riittää käyttäjiä. Tilastokeskuksen tietojen mukaan lokakuussa 2021 Tampereella toimi 27 hotellia, joissa oli tarjolla yhteensä runsaat 3 000 hotellihuonetta. Tampereen hotellihuoneiden käyttöaste oli 70 prosenttia, kun Helsingissä se oli 46, Turussa 66, Oulussa 65 ja Rovaniemellä 33 prosenttia.

Mönkkönen luottaa areenan ja oman hotellinsa vetovoimaan.

”Kyllähän areena tuo uutta matkailua Tampereelle. Ihmiset tulevat tapahtumiin, ja moni tulee katsomaan uutta areenaa ihan itsessään.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut