Tampere vaatii koronapassia kaupungin tiloissa järjestettävissä yli 100 hengen tilaisuuksissa – kirjastokäynnillä passia ei kysytä - Tampere - Aamulehti

Tampere vaatii koronapassia kaupungin tiloissa järjestettävissä yli 100 hengen tilaisuuksissa – kirjastokäynnillä passia ei kysytä

Tavallisella kirjastokäynnillä tai museovierailulla koronapassia ei tarvita, mutta yli sadan hengen yleisötilaisuuksissa se vaaditaan jo ovilla.

Tampereen kaupunki ottaa koronapassin käyttöön sen tiloissa järjestettävissä isoissa tilaisuuksissa. Jos esimerkiksi kulttuuritalo Laikussa järjestetään yli sadan henkilön tilaisuus, ilman sitä ei pääse sisälle.

23.11. 20:29

Aamulehti

Tampereen kaupunki ottaa koronapassin käyttöön kaupungin tiloissa keskiviikosta alkaen. Koronapassia vaaditaan niissä järjestettävissä yli 100 hengen yleisötilaisuuksissa.

Vaatimus koskee vain tiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia, ei tiloja ylipäätään. Tavallisella museovierailulla tai kirjastokäynnillä koronapassia ei siis tarvita.

Sen sijaan jos esimerkiksi Vapriikissa, kirjastossa tai liikuntapaikalla järjestetään yli sadan hengen tapahtuma, kilpailu tai muu tilaisuus, koronapassi tulee esittää sisäänpääsyn yhteydessä.

Tampere-talo edellyttää koronapassia konserteissa ja tapahtumissa sekä Muumimuseossa.

Lue lisää: Koronapassi tuli myös Pirkanmaalle – Tässä yksinkertaiset ohjeet, kuinka saat sen käyttöön

Lue lisää: Pyysimme avia selventämään uusia kokoontumis­rajoituksia: Miten käy joulumyyjäisten ja pikkujoulujen? Koska pitää näyttää koronapassia ja kuka sitä saa kysyä?

Vaihtoehto rajoituksille

Koronapassia ei vaadita alle 16-vuotiailta. Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka voi ladata Omakannasta. Sen saa, kun molemmat rokotukset on otettu, korona on sairastettu tai kun tuoreen testin tulos on negatiivinen.

Koronapassi vaaditaan keskiviikosta 24. marraskuuta alkaen aina 19. joulukuuta asti.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi Pirkanmaalle kokoontumisrajoituksia sisätiloissa järjestettäviin yli sadan hengen tilaisuuksiin, joissa kaikille osallistujille ei ole määrättyjä istumapaikkoja tai tilaisuudessa on yhteislaulua. Koronapassi toimii vaihtoehtona rajoituksille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut