Tamperelaisten palkkatulot kasvoivat alkuvuonna eniten - Tampere - Aamulehti

Tamperelaisten palkkatulot kasvoivat alkuvuonna enemmän kuin muissa suurissa kaupungeissa

Kasvua selittää koronasta johtuvien sulkutoimien alkaminen keväällä 2020 ja niiden asteittainen hellittäminen tänä vuonna.

Tamperelaisille maksettujen palkkatulojen määrä kasvoi tammi–lokakuussa 7 prosenttia.

22.11. 14:52

Aamulehti

Palkkatulojen yhteissumma on kasvanut kaikissa kuudessa Suomen suurimmassa kaupungissa alkuvuoden aikana. Tamperelaiset ovat kasvattaneet palkkatulojaan eniten tammi–lokakuussa viime vuoteen verrattuna.

Tiedot selviävät maanantaina julkaistusta uudesta Verohallinnon tilastosta, jonka avulla voi seurata tulorekisteriin ilmoitettuja ansiotuloja kuntakohtaisesti.

Tamperelaisille maksettujen palkkatulojen määrä kasvoi tammi–lokakuussa 7 prosenttia. Oulussa kasvua on ollut viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna 6,3 prosenttia, Espoossa 5,9 prosenttia, Helsingissä 5,5 prosenttia, Turussa 5,4 prosenttia ja Vantaalla 4,3 prosenttia. Koko maan osalta tammi–lokakuun palkkasumma kasvoi 5,1 prosenttia.

Korona selittää

Vuosikasvu on alkanut huhtikuussa. Kasvua selittää erityisesti koronasta johtuvien sulkutoimien alkaminen vertailuvuoden 2020 keväällä, ja niiden asteittainen hellittäminen tänä vuonna, Verohallinnon tiedotteessa kerrotaan.

Uudet kuntakohtaiset kuukausitilastot auttavat kuntien taloustilanteen seuraamisessa. Aiemmin ansiotulojen kehitystä kuntatasolla on pystynyt seuraamaan vain vuositasolla.

Ansiotulojen lisäksi kuntakohtaisesta kuukausitilastosta näkyvät myös maksetut eläkkeet, työttömyyskorvaukset ja muut veronalaiset sosiaalietuudet. Maksettuja etuuksia ja eläkkeitä on ilmoitettu tulorekisteriin vasta vuoden 2021 alusta, joten vertailutietoa aiempaan vuoteen löytyy vasta vuoden 2022 tammikuusta alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut