Tampereen kaupunginvaltuuston kokous 22.11.2021 - Tampere - Aamulehti

Tampereen valtuusto käsitteli aloiteryppään nopeasti – eniten keskustelua nuorista ja kiusaamisesta

Tampereen kaupunginvaltuuston kokous pidettiin maanantaina. Kokouksen asiat käytiin läpi tiiviissä tahdissa, koska kaupungissa oli arvovaltaisia vieraita. Kokoustallenteen voi katsoa tästä jutusta.

Tampereen valtuusto kokoontui maanantai-iltana. Moni osallistui kokoukseen etäyhteydellä.

22.11. 14:18 | Päivitetty 22.11. 21:03

Aamulehti

Tampereen kaupunginvaltuusto käytti suurimman osan kahden tunnin valtuustoistunnosta nuorten ja esimerkiksi kiusaamisen estämisen käsittelyyn maanantai-iltana.

Valtuusto käsitteli kaikkiaan 11 valtuustoaloitetta, jotka merkattiin valtuustossa tiedoksi.

Kokouksen aluksi puheenjohtaja Ilmari Nurminen sanoi, että pyrkimys olisi pitää valtuusto kello 19:ään mennessä puituna, sillä kaupungissa on parhaillaan arvovaltainen delegaatio. Nurminen viittasi Tampere-talossa järjestettyyn tasa-arvopalkinnon jakamiseen.

Suomen hallitus jakaa joka toinen vuosi palkinnon sukupuolten tasa-arvon edistäjille. Palkinto jaettiin nyt turkkilaiselle We Will Stop Femicide Platform Association -ihmisoikeusjärjestölle. Järjestö tekee työtä naisiin kohdistuvan väkivallan torjumiseksi.

Lue lisää: Turkkilainen ihmisoikeusjärjestö pokkasi hallituksen tasa-arvopalkinnon – työtä riittää myös Suomessa, gaalassa muistutettiin

Valtuusto pysyikin aikataulussa. Kokous saatiin päätökseen kello 19.06.

Puhetta koulukiusaamisesta

Esimerkiksi koulukiusaamisen nollatoleranssin julistaminen herätti valtuutettujen kesken keskustelua. Aloitteen oli jättänyt Kalle Kiili (kesk.). Puheenvuoroissa muistutettiin, että koulukiusaamiseen on ollut kaupungilla koko ajan nollatoleranssi. Samasta aihepiiristä puhuttiin myös kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja rkp:n valtuustoryhmän allekirjoittamassa aloitteessa, jossa peräänkuulutettiin keinoja lainvastaisiin tekoihin puuttumiseksi kouluissa. Asian esitteli Sofia Vikman (kok.).

Apulaispormestari Matti Helimo (vihr.) sanoi, että kaupunki on yhdessä Sisä-Suomen poliisin kanssa käynyt koulujen kokonaisuutta läpi ja peräänkuuluttanut, että yhteydenotto poliisiin sellaisissa tilanteissa, missä koulu ei pysty asiaa yksin selvittämään, pitäisi tapahtua matalalla kynnyksellä. Tampereella on Helimon mukaan tartuttu ennaltaehkäisevään toimintaan moniammatillisesti ja huoli kiusaamisesta on otettu vakavasti. Valtuutettujen puheenvuoroissa korostettiin, että huoli asiasta on yhteinen ja kaikki keinot ehkäistä kiusaamista on otettava käyttöön.

Valtuustossa pidettiin tärkeänä myös sitä, että etsivä nuorisotyö on saatavilla kaikkialla kaupungissa. Aloitteen etsivän nuorisotyön vahvemmasta jalkauttamisesta vapaa-ajanviettopaikoille teki Anne-Mari Jussila (kok.),

Lopussa perussuomalaisten Veikko Vallin esitti, että Tampereen alueellista väestökehitystä tulisi selvittää. Aloitteessa ehdotetaan, että kaupunki päättäisi laatia selvityksen siitä, miten Tampereen asuinalueiden väestömäärät ja eri kieliryhmien osuudet ovat muuttuneet vuoden 2015 jälkeen vuoteen 2020 saakka.

Vallinin puoluetoverit käyttivät aiheen käsittelyn aikana muutaman puheenvuoron, minkä jälkeen puheenjohtaja Ilmari Nurminen ehdotti, että asia jätetään tältä erää pöydälle aloitteen tekijän ehdotuksen mukaisesti. Käsittelyä jatketaan seuraavassa kokouksessa vaalikaranteenin jälkeen.

Tampereen kaupunginvaltuuston on käytäntönä, että valtuustoaloitteita ei käsitellä vaaleja edeltävänä kuukautena. Tammikuussa järjestetään aluevaalit, joissa on ehdolla myös kaupunginvaltuuston jäseniä. Asiaan voidaan siis palata sen jälkeen.

Valtuuston kokouksen tallenteen voit katsoa tästä:

Päivitys 22.11.2021 kello 19.40: Päivitetty kauttaaltaan valtuuston kokouksen jälkeen.

Päivitys 22.11.2021 kello 21.02: Lisätty vaalikaranteenin selitys.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut