Pidätkö nimestä Nokia-areena? Yli 1 900 lukijaa vastasi Aamulehden kyselyyn - Tampere - Aamulehti

Pidätkö nimestä Nokia-areena? Yli 1 900 lukijaa vastasi Aamulehden kyselyyn – ”Entinen oli kammotus, Nokia on erinomainen valinta”

Tampereen uusi areena on nyt Nokia-areena. Kysyimme teiltä Aamulehden lukijat, mitä mieltä olette uudesta nimestä. Vastauksia saimme yli 1 900. Tässä poimittuna niistä osa.

Tampereen Kannen areena sai uuden nimen perjantaina. Nimeksi tuli Nokia-areena.

19.11. 18:56

Aamulehti

Tampereen uusi areena sai perjantaina nimekseen Nokia-areena. Tampereen areenayhtiö julkisti uuden nimisponsorin perjantaina aamupäivällä pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Aamulehti kysyi lukijoiltaan, mitä mieltä he ovat uudesta nimestä. Kokosimme tähän juttuun esimerkkejä lukijoiden vastauksista.

Perjantaina iltapäivällä puoli kahden jälkeen kyselyyn oli tullut 1 977 vastausta. Vastanneista yli puolet, 58,6 prosenttia kertoi pitävänsä areenan uudesta nimestä. 41,4 prosenttia puolestaan ei pitänyt nimestä.

Lue lisää: Tampereen areena on nyt Nokia-areena – katso tallenne nimen julkistamistilaisuudesta

Kansainvälisyys ilahduttaa

Iso osa vastaajista oli tyytyväisiä siihen, että areena nimettiin kansainvälisesti tunnetun yrityksen mukaan. Yhteistyön uskotaan olevan eduksi sekä Nokialle että areenalle.

Rahoittajan nimi saa näkyä. Nokialla vakaa maine maailmalla, mikä hyödyksi, kun halutaan houkutella kansainvälisiä tapahtumia”, lukija kommentoi.

Selkeä ja looginen valinta, tuo Nokiaa taas esiin yrityksenä.”

Tehtäessä Tampereesta kansainvälinen kaupunki on erinomaista käyttää Suomen kansainvälisintä ja tunnetuinta brändiä. Nimi auttaa molempia, sekä areenaa että Nokiaa yrityksenä.”

”Lopputulos aiheuttaa sekaannuksia”

Kaikkia areenan nimi ei miellyttänyt. Erityisesti närkästystä herätti se, että Tampereen keskustassa sijaitsevasta areenasta tuli naapurikaupungin nimikaima.

Vaikka Nokia onkin brändinä tunnettu, on hölmöä ottaa areenalle nimi, joka on samalla Tampereen naapurikunnan nimi. Lopputulos aiheuttaa sekaannuksia.”

”Periaatteessa hyvä nimi. Nokia on tunnettu Suomalainen yhtiö. Nokia-areena Tampereella vain särähtää korvaan.”

Nokia viittaa pikemminkin naapurikaupunkiin, mikä ei ole hirveän hyvä juttu, jos areenasta pyritään tekemään iso osa nimenomaan Tampereen kulttuurielämää.”

Lue lisää: Areena sai uuden nimen, mutta mitä siitä ajatellaan? Näin Tampereella kommentoidaan: ”Vähän hullulta tuntuu”

Uusi on usein parempi

Areenan nimeksi piti alun perin tulla Uros-areena. Tampereen areenayhtiö oli jo tehnyt sponsorisopimuksen oululaislähtöisen teknologiayhtiön kanssa. Areenayhtiö purki sopimuksen yksipuolisesti 28. lokakuuta. Taustalla olivat epäselvyydet Uros-yhtiön raha-asioissa.

Useille vastaajille riittikin se, että vanha nimi jäi historiaan.

Entinen oli kammotus, Nokia on erinomainen valinta.”

Tylsä ja mieleen tulee paikkakunta. Parempi toki kuin Uros.”

Toki paljon parempi kuin Uros Live, ja sponsori on hyvä. Mutta Nokian kaupungin vieressä aiheuttaa sekaannusta ja naureskelua. Onpahan mieleen jäävä. Kouluarvosana 7.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut