Tampereen kaupungin oma sisäinen tarkastus aiotaan ajaa alas – tarkastus­johtaja: ”Kaupungin tekemissä julkisissa hankinnoissa on aika paljon korjattavaa”

Tampereen konsernijohtaja Juha Yli-Rajala perustelee sisäisen tarkastuksen ulkoistamista sillä, että kaupungin oma pieni yksikkö on liian haavoittuva. Sisäinen tarkastus on todennut Tampereen kaupungin julkisissa hankinnoissa ja niiden valvonnassa heikkouksia.

Tampereen kaupungin vt. tarkastusjohtaja Heini Ruski sanoo sisäisen tarkastuksen havaitsemissa puutteissa olevan usein kyse siitä, että yksikössä tai henkilöllä ei ole aikaa tai resursseja hoitaa asiaa paremmin. ”Kaupunkiorganisaatiossa on paljon ohjeistusta ja on aika paljon vaadittu, että se kaikki olisi hallinnassa.”

29.11.2021 6:31

Aamulehti

Tampereen kaupunki aikoo vastedes ostaa toimintansa sisäisen tarkastuksen ulkoa. Kaupungin omassa sisäisen tarkastuksen yksikössä käydyt viittä henkilöä koskeneet yt-neuvottelut päättyivät 18. marraskuuta.

Maanantaina 29. marraskuuta kokoontuvalle Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään, että sisäinen tarkastus ostetaan vuoden alusta lähtien ulkoa ostopalveluna ja tarkastusjohtajan virka lakkautetaan. Sen tilalle esitetään perustettavaksi sisäisen tarkastuksen päällikön tehtävää. Sisäisen tarkastuksen muulle henkilöstölle tarjotaan muita hallinnollisia tehtäviä kaupungilla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut