Tampereen yliopiston yt-neuvottelut päättyivät erimielisinä - Tampere - Aamulehti

Tampereen yliopiston yt-neuvottelut päättyivät erimielisinä – henkilöstö ei saanut kysymyksiinsä vastauksia, työnantaja eri mieltä

Neuvottelut koskivat 1 100:aa työntekijää yliopiston keskitetyissä tukipalveluissa. Yliopisto tavoittelee 215 henkilötyövuoden vähentämistä.

Tampereen yliopiston keskustakampus kuvattuna elokuussa 2021.

16.11. 16:39

Aamulehti

Tampereen yliopiston yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet osittain erimielisinä. Syyskuun puolessavälissä alkaneet neuvottelut koskivat 1 100:aa työntekijää yliopiston keskitetyissä tukipalveluissa. Neuvotteluja käytiin yhteensä yksitoista.

Tampereen yliopiston johdon ilmoittama tavoite on 215 henkilötyövuoden vähentäminen ja lisäksi 48 henkilön ulkoistaminen Certialle.

Henkilöstöä edustavat neuvottelijat kertovat lähettämässään tiedotteessa, ettei työnantaja ole neuvottelujen kuluessa pystynyt osoittamaan tuotannollisia eikä taloudellisia syitä, jotka perustelisivat työnantajan 215 henkilötyövuoden vähennystarvetta.

Neuvotteluiden johtajana ja työnantajapuolen edustajana toimi yliopiston toiminnanohjaus- ja hallintopalveluiden johtaja Emilia Katajajuuri. Hän kiittää työntekijäpuolen pääluottamushenkilöitä hyvässä yhteistoiminnan hengessä käydyistä neuvotteluista.

”Kaikkiin kysymyksiin vastattiin. Työnantajapuolelta tuotettiin todella kattavasti vastauksia ja vastattiin suureen määrään tietopyyntöjä”, Katajajuuri sanoo.

Henkilöstöä edustavat neuvottelijat eivät kuitenkaan näkemyksensä mukaan ole saaneet työnantajalta vastausta kysymykseen, mitkä työt päättyvät tai vähentyvät olennaisesti ja pysyvästi niin, että työntekijöiden irtisanominen olisi välttämätöntä.

Paketeista sovittiin

Yhteistoimintaneuvotteluissa sovittiin irtisanottaville työntekijöille tarjottavasta työsuhteen päättymisen paketista ja eläköitymispaketista sekä työllistymisen tukitoimista.

Työsuhteen päättösopimuksessa irtisanottavaksi valikoitunut työntekijä sopii työnantajan kanssa työsuhteen päättymisestä ja saa korvauksena 3–9 kuukauden palkkaa vastaavan summan.

Eläköitymispaketti on arvoltaan työntekijän yhdeksän kuukauden palkkaa vastaava summa. Sitä tarjotaan kaikille yhteistoimintaneuvottelujen piirissä olleille työntekijöille, jotka saavuttavat vanhuuseläkeiän kesäkuun 2022 loppuun mennessä.

Eläköitymispaketin hyväksyvät voivat ilmoittaa siitä 26. marraskuuta mennessä.

Mahdollisesti irtisanottavat henkilöt ilmoitetaan marras- ja joulukuun vaihteessa. Lopulliset päätökset tehdään 17. joulukuuta mennessä.

Työntekijöiden mukaan yliopiston tukihenkilöstön määrä suhteessa opetus- ja tutkimushenkilöstöön on Tampereen yliopistossa tällä hetkellä lähellä yliopistojen keskiarvoa, mutta työnantajan suunnittelemien vähennysten jälkeen se olisi pienempi kuin millään toisella suomalaisella yliopistolla tällä hetkellä.

Työntekijöiden mukaan mahdolliset taloudelliset ja tuotannolliset sopeuttamistarpeet olisi voitu toteuttaa hallittuna rakenteellisena uudistuksena ilman massiivisia henkilöstövähennyksiä.

”Työnantaja ei ole pystynyt osoittamaan taloudellisia perusteita työvoiman vähentämiselle. Yliopiston tase on vahva ja tilinpäätös on ollut voitollinen”, toteaa pääluottamushenkilö Sinikka Torkkola työntekijöiden lähettämässä tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut