Tampereen omakotitonttien koko on puoliintunut 2000-luvulla - Tampere - Aamulehti

Tamperelainen lapsiperhe rakensi omakotitalon, jonka nurmikkopiha on vain 90 neliötä: ”Meitä kiinnostaa helppous” – Tampereen kaupungin omakotitonttien koko on puoliintunut 2000-luvulla

Tampereen kaupungin omakotitontteja haettiin tänä vuonna ennätysmäärä. Lähes 700 hakijasta tontti luovutettiin 63:lle. Laura ja Tommi Harjulalla kävi onni tonttiarvonnassa marraskuussa 2018, ja talo valmistui vuosi sitten. Alle 400 neliön tontti riittää heille hyvin. Moni muukin haluaa nyt pienen ja helppohoitoisen tontin. ”Nurmikonajotyötä vähän vieroksutaan”, sanoo kokenut kiinteistönvälittäjä.

Tampereen Kaukaniemessä Laura ja Tommi Harjulan kodin ja naapurin omakotitalon väliin mahtuisi pitkä mies makaamaan. Hajurako on siis pieni. ”Onneksi on mukavat naapurit. Monilla muillakin täällä asuvilla on lapsia ja koiria, ihmiset ymmärtävät toisiaan”, Harjulat kiittelevät. Oikeanpuoleisessa naapurissa asuu Lauran veli, johon on hyvät välit. Kuvassa myös neljän kuukauden ikäinen Ellen sekä 2,5-vuotias Mila.

12.12.2021 6:30

Aamulehti

Yksi omenapuu, yksi kukkapenkki, muutama tuija ja noin 90 neliötä nurmikkoa, johon mahtuu trampoliini. Siinä Laura ja Tommi Harjulan omakotitalotontin takapiha Tampereen Vehmaisten Kaukaniemessä, ja se riittää heille.

”Ollaan ihan onnellisia, ettei ole paljon lumen lykkimistä”, Laura Harjula sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut