Tampereen kaupunki ei valittanut tuomiosta Matti Joen irtisanomisessa - Tampere - Aamulehti

Tampere maksaa korvaukset entiselle satamapäällikölle – Kaupunki ei valittanut tuomiosta Matti Joen irtisanomisessa

Hallinto-oikeus katsoi lokakuussa Tampereen kaupungin syyllistyneen menettelyllään entisen satamapäällikön laittomaan irtisanomiseen.

Tampereen kaupunki irtisanoi satamapäällikkö Matti Joen huhtikuussa 2020. Kuvassa Joki lokakuussa 2019.

15.11. 18:07

Aamulehti

Tampereen kaupunki ei hakenut valituslupaa hallinto-oikeuden tuomioon Matti Joen irtisanomisesta. Hämeenlinnan hallinto-oikeus katsoi lokakuussa, että kaupunki on syyllistynyt menettelyllään entisen satamapäällikön laittomaan irtisanomiseen.

Hallinto-oikeuden mukaan Joen toiminta ei ollut niin moitittavaa, että työnantajalla olisi ollut asiallinen ja painava syy pitkään kestäneen virkasuhteen irtisanomiselle.

Maanantai oli viimeinen päivä jättää hallinto-oikeuden tuomiosta valitus. Sitä ei korkeimman hallinto-oikeuden viestintäpäällikön Jaana Lappalaisen mukaan ole tullut.

Tampereen kaupunki joutuu maksamaan Joelle korvaukseksi oikeudenkäyntikuluista 12 148,96 euroa viivästyskorkoineen.

Joen irtisanominen herätti huomiota vuoden 2020 huhtikuussa. Kaupunki perusteli irtisanomista sillä, että taustalla olisi ollut Joen epäasiallista käytöstä ja lukuisia laiminlyöntejä. Joelle oli annettu myös kirjallinen varoitus virantoimitusvelvollisuuden rikkomisesta heinäkuussa 2019.

Joki kiisti väitteet.

Irtisanomiskynnyksen ylittymistä arvioidessaan hallinto-oikeus otti huomioon Joen pitkän virkasuhteen. Joki työskenteli Tampereen kaupungilla vuodesta 1979 lähtien ja satamapäällikkönä vuodesta 1989.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut