Liikenneonnettomuus Tampereen Linnainmaalla - Tampere - Aamulehti

Näin liikenteessä rytisi perjantaina: Kolme autoa kolaroi Linnainmaalla, kaksi Lempäälässä – ”Paljon on autoja ja ruuhkaa”

Perjantaina sattui useampi liikenneonnettomuus. Tampereella Jyväskyläntiellä sattui kolmen auton peräänajokolari ja Lapintiellä kahden auton peräänajo. Lempäälässä valtatie 3:lla sattui kahden ajoneuvon välinen kolari. Myös ratikka ja henkilöauto kolaroivat Tampereen Kalevassa.

12.11. 16:32 | Päivitetty 12.11. 21:05

Aamulehti

Tampereella tiellä 9 eli Jyväskyläntiellä sattui perjantaina iltapäivällä kolmen auton peräänajokolari. Onnettomuudessa oli osallisena yhdeksän henkilöä, jotka ensihoito tarkisti paikan päällä.

Vakavia henkilövahinkoja ei sattunut.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta kello 16.23.

Tarkempi onnettomuuspaikan sijainti oli Alasjärven rampin liittymä. Päivystävä palomestari Heikki Havukainen kertoi, että onnettomuuspaikalla moottoritie loppuu ja kapenee, kun kaksi ajokaistaa muuttuu yhdeksi.

”Paljon on autoja ja ruuhkaa, niin tuli kolmen auton peräänajokolari”, Havukainen sanoi.

Hänen mukaansa autot kärsivät onnettomuudessa peltivaurioita.

Onnettomuustilanteen aikana toinen ajokaista pidettiin koko ajan käytössä. Havukainen kertoi Aamulehdelle kello 17.00, että molemmat ajokaistat saatiin avattua. Liikenne kulki jälleen normaalisti, mutta liikenne oli edelleen ruuhkautunut.

Liikenneonnettomuus Lempäälässä

Myös Lempäälässä valtatie 3:lla sattui perjantaina iltapäivällä kahden henkilöauton peräänajo. Onnettomuus sattui noin kilometri ennen Ikean ramppia.

Onnettomuuden alkusyynä on ollut tilanne- ja johtokeskuksen päivystävän palomestarin Tomi-Pekka Olkkosen mukaan liikenneruuhka.

Ajokaista oli onnettomuuden ajan suljettu liikenteeltä Tampereen suuntaan.

Heikki Havukainen kertoi, että myös Lempäälän onnettomuus ruuhkautti liikennettä. ”Kyllähän nämä reitit ovat tukossa. Liikenne hidastuu sillä paikalla Tampereen suuntaan.”

Tomi-Pekka Olkkonen kertoi Aamulehdelle kello 17.35, että vaikka liikenne pääsee kulkemaan normaalisti, tiellä oli viiden kilometrin autojono. ”Jono seisoo vielä aika lailla.”

Lapintiellä peräänajo

Tampereella Lapintiellä sattui perjantaina kello 18.16 kahden henkilöauton peräänajo. Tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Juha Seppälä kertoo, ettei henkilövahinkoja sattunut.

”Toinen auto oli jäänyt peräkoukusta kiinni toiseen autoon. Ne olivat ajokaistalla, joten toinen ajokaista on varmaan ollut hetken aikaan suljettuna, kunnes pelastuslaitos on saanut autot irti toisistaan”, Seppälä sanoo.

Valkeakoskella kauriskolari

Valkeakoskella sattui perjantaina kello 18.23 kauriskolari. Henkilöauto osui kauriiseen, joka oli kuollut törmäyksen jälkeen tielle. Henkilövahinkoja ei aiheutunut.

”Autosta oli tullut nesteet pihalle. Lieviä peltivaurioita tuli myös”, Seppälä sanoo.

Perjantaina sattui myös ratikan ja henkilöauton välinen törmäys Tampereen Kalevassa. Aamulehti seurasi tilannetta.

Lue lisää: Ratikka ja henkilöauto törmäsivät Kalevassa: ”Ratikan kuljettaja joutui tekemään nopean jarrutuksen”

Seppälä kertoo, että kello 20 jälkeen liikenteessä on ollut rauhallista, eikä pelastuslaitoksen tietoon ole tullut uusia tieliikenneonnettomuuksia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut