Sammonkatu 50:een aiotaan rakentaa kerrostalo Tampereella, suunnitelma nähtävillä - Tampere - Aamulehti

Tampereen Sammonkadulle aiotaan rakentaa uusi kerrostalo – tältä se näyttäisi

Valmistelussa oleva asemakaava on nähtävillä 2. joulukuuta saakka.

Havainnekuva näyttää, miltä Sammonkatu 50 näyttäisi korttelissa Sammonkadun suunnasta.

13.11. 8:07

Aamulehti

Uintikeskuksen raitiotiepysäkin läheisyyteen aiotaan rakentaa Tampereen Kalevassa kerrostalo 1990-luvulla rakennetun liike- ja toimistorakennuksen paikalle. Tontti halutaan muuttaa asemakaavamuutoksella pääosin asuinkäyttöön.

”Se tulisi pääosin asuinkäyttöön, mutta Sammonkadun puolelle tulee myös liiketiloja. Kaavaluonnokseen on kirjattu rajat liiketoiminnalle. Vähintään kadunvarsi tulee olla liiketilaa”, kertoo asemakaavaa laativa kaavoitusarkkitehti Milla Hilli-Lukkarinen Tampereen kaupungilta.

Tontti sijaitsee Sammonkadun ja Takojankadun välissä. Tontin omistaa Tampereen kaupunki. Vuokraoikeuden haltija on Kiinteistö oy Sammon Center.

Asemakaavaluonnoksen mukaan Sammonkadun puolelle voisi rakentaa kiinteistöön 3–7-kerrosta ja Takojankadun puolelle viisi kerrosta.

”Sammonkadun puolella olisi kolmikerroksinen rakennusosa, joka jatkaisi Sammonkadulla hyvin yleistä tontinkäsittely- ja korttelimallia. Korkea rakennus on poikittain Sammonkatuun nähden. Korkeampi rakennusmassa on jaettu matalalla välipalalla pihan väljentämiseksi”, Hilli-Lukkarinen kertoo.

Hän arvioi, että kiinteistön korkeudet ovat sopusuhtaisia suhteessa korttelin muihin rakennuksiin. ”Siinä mielessä tehty esitys on hyvä”, Hilli-Lukkarinen sanoo.

Ulkonäkö voi muuttua

Kiinteistön ulkonäkö voi muuttua havainnekuvien nykytilanteesta. ”Kaavaluonnokseen on kirjattu, että julkisivujen on oltava pääosin yksivärisiä, yhtä materiaalia ja jäsentelyltään selkeitä. Pääasiallisena julkisivumateriaalina tulee olla paikalla muurattu tiili, rappaus tai puu, eikä julkisivuissa saa näkyä elementtisaumoja”, Hilli-Lukkarinen kertoo.

Valmistelussa oleva asemakaava on nähtävillä 2. joulukuuta saakka. Suunnitelmasta voi jättää mielipiteensä Tampereen kaupungin kirjaamoon. Kaavamuutosta muokataan saadun palautteen perusteella ja myös kaavaehdotus tulee nähtäville.

Havainnekuva näyttää, miltä kiinteistö näyttäisi korttelissa Takojankadun suunnasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut