Tampereen kaupungin palveluissa koronapassi käyttöön - Tampere - Aamulehti

Tampere varautuu ottamaan koronapassin käyttöön – näissä kaupungin palveluissa sitä voitaisiin kysyä

Tampereen kaupunginhallitus varautuu koronapassin käyttöön kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluissa kuten museoissa, konserteissa ja uimahalleissa. Koronapassin vaatiminen voi osaltaan edistää sitä, että tamperelaiset menevät rokotettaviksi.

Koronapassi ei ole vielä pakollinen Tampereella, mutta sen käyttöön valmistaudutaan.

11.11. 16:34

Aamulehti

Tampereen kaupunginhallitus varautuu siihen, että Tampereen koronatilanne pahenee ja aluehallintovirasto tiukentaa rajoituksia.

Kaupunginhallituksen päätösesityksessä sanotaan, että jos avi määrää Pirkanmaalle rajoituksia kokoontumisiin tai yleisömääriin koronan takia, koronapassi otettaisiin käyttöön myös Tampereen kaupungin palveluissa.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina ylimääräisessä kokouksessa.

Lue lisää: Koronapassi otettiin käyttöön: Tässä kahdeksan kysymystä ja vastausta siitä, miten sen saa käyttöön ja missä tilanteissa sitä voidaan kysyä

Koronapassin vaatimisen toivotaan edistävän myös sitä, että tamperelaiset menevät ottamaan koronarokotuksen.

Päätösesityksen mukaan koronapassia voitaisiin vaatia esimerkiksi kävijöiltä Tampereen kaupungin museoissa, näyttelyissä, konserteissa ja uimahalleissa. Koronapassia vaadittaisiin yli 16-vuotiailta, ja sen käyttö päättyisi rajoitusten poistuessa tai viranomaisohjeiden muuttuessa.

Kaupungin esitys koronapassin käyttöönotosta ei koskisi kaupungin tilojen vuokraajien kuten urheiluseurojen järjestämää toimintaa eikä tapahtuma-alueiden vuokraamista. Kaupunki kuitenkin suosittelee vahvasti tiloissaan toimivia tapahtumajärjestäjiä ottamaan koronapassin käyttöön yleisötapahtumissa.

Koronapassi käyttöön

Jos rajoituksia kiristetään, koronapassia aletaan vaatia kävijöiltä näissä Tampereen palveluissa:

  • Uimahallit

  • Tampereen taidemuseo

  • Sara Hildénin taidemuseo

  • Historialliset museot

  • Tampere Filharmonian konsertit

  • Tampereen kaupungin järjestämät näyttelyt ja tapahtumat muun muassa Laikussa

  • Raatihuoneella järjestettävät tilaisuudet

  • Kirjaston tapahtumat soveltuvin osin, ei koske kuitenkaan kirjastojen lainaustoimintaa eikä kirjaston kokoelmien käyttämistä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut