Nokia-areenan suunnittelijat kertovat ainutlaatuisesta projektistaan - Tampere - Aamulehti

Nokia-areenan suunnittelijat kertovat nyt ainutlaatuisesta projektistaan, jolla on ollut peräti 5 000 työntekijää – Vielä viime hetkillä tuli yllättävä hälytys: ”Itsekin vähän säikähdin”

13 vuotta sitten tamperelaisessa arkkitehtitoimistossa saatiin idea. Nyt ydinkeskustaan radan päälle on noussut uusi areena. Maamerkki on tehty pitkälti paikallisin voimin, sillä puolet Nokia-areenan rakentajista on Pirkanmaalta. Suunnittelijoiden ydinjoukko kertoo valtavasta urakastaan.

Suunnittelijat katselivat Nokia-areenaa katsomon ylimmän kerroksen aitiohuoneen parvekkeelta torstaina 18.11. ARCO:n arkkitehti Marika Rökman (vas.), Lappland Hotels Arenan johtaja Janne Mönkkönen, ARCO:n rakennusarkkitehti Joni Arvola, SRV:n projektipäällikkö Jenni Ala-Mantila, ARCO:n arkkitehti Mahdi Yaghoubian, ARCO:n arkkitehti Lauri Mäkinen, Lappland Hotels Arenan projektipäällikkö Bjarne Nikkilä ja takana Nokia-areenan kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Jani Helenius.

28.11.2021 6:00

Aamulehti

Idea jäähallista radan päälle syttyi 13 vuotta sitten tamperelaisessa Aihio-arkkitehtitoimistossa. Nyt eteläkannen jättihanke on viittä vaille valmis. Nokia-areena avautuu Tapparan ja Ilveksen ottelussa perjantaina 3. joulukuuta. Areenan pääsuunnittelijan Marika Rökmanin pöydällä on läjittäin papereita eteläkannesta. Työpisteeltä avautuu viuhkoissa kivilaattoja ja julkisivunäytteitä muualle konttoriin. Aihio-arkkitehdit on nykyään osa Suomen suurinta arkkitehtitoimistoa, ARCO Architecture Companya.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut