Nokia-areenan suunnittelijat kertovat nyt ainutlaatuisesta projektistaan, jolla on ollut peräti 5 000 työntekijää – Vielä viime hetkillä tuli yllättävä hälytys: ”Itsekin vähän säikähdin”

13 vuotta sitten tamperelaisessa arkkitehtitoimistossa saatiin idea. Nyt ydinkeskustaan radan päälle on noussut uusi areena. Maamerkki on tehty pitkälti paikallisin voimin, sillä puolet Nokia-areenan rakentajista on Pirkanmaalta. Suunnittelijoiden ydinjoukko kertoo valtavasta urakastaan.

Suunnittelijat katselivat Nokia-areenaa katsomon ylimmän kerroksen aitiohuoneen parvekkeelta torstaina 18.11. ARCO:n arkkitehti Marika Rökman (vas.), Lappland Hotels Arenan johtaja Janne Mönkkönen, ARCO:n rakennusarkkitehti Joni Arvola, SRV:n projektipäällikkö Jenni Ala-Mantila, ARCO:n arkkitehti Mahdi Yaghoubian, ARCO:n arkkitehti Lauri Mäkinen, Lappland Hotels Arenan projektipäällikkö Bjarne Nikkilä ja takana Nokia-areenan kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Jani Helenius.

28.11.2021 6:00

Aamulehti

Idea jäähallista radan päälle syttyi 13 vuotta sitten tamperelaisessa Aihio-arkkitehtitoimistossa. Nyt eteläkannen jättihanke on viittä vaille valmis. Nokia-areena avautuu Tapparan ja Ilveksen ottelussa perjantaina 3. joulukuuta. Areenan pääsuunnittelijan Marika Rökmanin pöydällä on läjittäin papereita eteläkannesta. Työpisteeltä avautuu viuhkoissa kivilaattoja ja julkisivunäytteitä muualle konttoriin. Aihio-arkkitehdit on nykyään osa Suomen suurinta arkkitehtitoimistoa, ARCO Architecture Companya.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut