Loputkin Hämeenkadun valoverhot otetaan pois - Tampere - Aamulehti

Tampereen Valoviikkojen ongelmat jatkuvat – Loputkin Hämeenkadun valoverhot otetaan pois

Korjausaika voi venyä pitkäksi maailmanlaajuisen komponenttipulan takia. Tänä talvena verhoja ei enää nähdä Hämeenkadun yllä.

Hämeenkadun uusissa valoverhoissa paljastui vika, jonka vuoksi kaikki verhot täytyy lähettää korjattaviksi.

10.11. 12:10

Aamulehti

Valoviikkojen avajaisviikon ajaksi Tampereen kaupunki ripusti Hämeenkadun ylle 11 uutta valoverhoa. Alun perin valoverhoja piti tulla 36, mutta verhot osoittautuivat testauksissa viallisiksi.

Nyt myös nuo 11 jo ripustettua verhoa joudutaan ottamaan pois, jotta nekin saadaan kuntoon.

”Paras tapa korjata verhot on lähettää ne valmistajalle korjattavaksi”, raitiotieallianssin tuotantopäällikkö Kari Simonen kertoo. Raitiotieallianssi vastaa verhojen asennuksesta ja hankinnasta.

Lue lisää: Tampereen Valoviikkojen uutuudelle harmittava takaisku – Vain kolmasosa verhoista saadaan toimimaan avajaisiin mennessä

Lue lisää: Hämeenkadulle asennettiin uusia valoverhoja, joihin voidaan laittaa melkein millainen valoshow tahansa – ”Valoverho on kuin televisioruutu”

Komponenttipulasta haittaa

Hämeenkadun ylle suunniteluihin valoverhoihin voidaan ohjelmoida erilaisia valaistusaiheita, kuten liikkuvia kuvioita, videoita ja valotaideteoksia.

Valoverhot ovat uutta pikselipalloihin perustuvaa tekniikkaa ja Tampereen kaupungin varta vasten suunnitteluttamia. Sen vuoksi verhot olisi ollut tärkeä saada testattaviksi jo hyvissä ajoin.

Tältä valoverhot näyttivät, kun niitä testattiin 14. lokakuuta:

Simonen kertoo, että verhoista oli sopimukset tehtynä jo keväällä, mutta maailmanlaajuisen komponenttipulan vuoksi verhoja ei saatu määräajassa Tampereelle. ”Siitä syystä verhojen testaus meni ihan loppumetreille.”

”Nyt vain muutama päivä ennen Valoviikkoja ja suunniteltua käyttöönottoa verhoissa havaittiin ratkaiseva ongelma, joka johtui meille toimitetuista komponenteista.”

Hämeenkadun ylle jo asennetut 11 verhoa jätettiin paikalleen Valoviikkojen avajaisviikkojen ajaksi, vaikka ne toimivat vaillinaisesti. Nyt nekin täytyy saada korjattua.

Uusi yritys ensi vuonna

Korjausaika voi venyä pitkäksi. Komponenttitoimituksissa on edelleen vaikeuksia, joten uusia korvaavia osia valoverhoihin ei saada nopealla aikataululla.

Tarkkaa tietoa toimitusajasta ei ole, mutta valoverhojen saaminen toimintakuntoon ei todennäköisesti onnistu tämän vuoden Valoviikkojen aikana.

”Valmistajalta tulleen tiedon perusteella komponenttipula vaivaa edelleen ja on vain pahentunut. Kyllä valoverhojen käyttö on väistämättä tältä talvelta ohitse”, Simonen toteaa.

Päivitys: 10.11. kello 13.14. juttuun on lisätty Kari Simosen kommentit.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut