Lisää kannanottoja Tampereen yliopiston tilaleikkauksista - Tampere - Aamulehti

Lisää vastalauseita Tampereen yliopiston tilasuunnitelmista: Nyt kantaa ottavat professorit ja ylioppilaskunta – tiedossa myös uusi mielenilmaus

Tampereen yliopiston hallitus päättää tilavähennyksistä perjantaina. Tampereen ylioppilaskunta Trey aikoo pitää samana päivänä mielenilmauksen.

Perjantaina 5. marraskuuta noin 400 ihmistä osallistui Linnan valtaus -nimiseen mielenilmaukseen vastustaakseen yliopiston Linna-kirjastosta luopumista.

10.11. 7:32

Aamulehti

Kannanotot Tampereen yliopiston suunnittelemia tilavähennyksiä vastaan jatkuvat.

Viime viikolla noin 400 ihmistä osallistui Linnan valtaus -nimiseen mielenilmaukseen, jonka järjesti Linnasta ei luovuta -liike.

Tällä viikolla puolestaan opiskelijoiden edunvalvoja Tampereen ylioppilaskunta Trey järjestää mielenilmauksen. Ylioppilaskunta aikoo pitää mielenilmauksensa Sorsapuistossa perjantaina 12. marraskuuta.

Yliopiston hallitus kokoontuu tuolloin Tampere-taloon käsittelemään tilavähennyksiä.

Lue lisää: Yliopiston suunnitelmat tilojen vähennyksistä julki – Isoja muutoksia tulossa keskustan kampukselle, Linnasta halutaan eroon vuoteen 2030 mennessä

Lue lisää: Katso kuvat ja kohokohdat mielenilmauksesta: Noin 400 ihmistä valtasi Tampereen yliopiston Linna-rakennuksen – ”Me emme olisi täällä, jos meitä olisi kuunneltu”

Vähennykset vaaditaan valmisteluun

Ylioppilaskunta haluaa, että tilavähennykset palautetaan valmisteluun. ”Opiskelutiloja on tällä hetkellä erityisesti keskustakampuksella liian vähän. Meidän mielestämme pitäisi tarkastella, miten niitä voidaan saada lisää ja tehostaa.” Treyn puheenjohtaja Iiris Taubert kertoo.

Trey on antanut lausunnon yliopiston hallituksen perjantaisessa käsittelyssä olevista tilaluopumissuunnitelmista. ”Treyn tekemistä lausunnoista ei ole käsiteltävään suunnitelmaan nostettu kuin neutraaleja sanankäänteitä”, Taubert sanoo.

Hänen mukaansa Treyn esittämä kritiikki on jätetty suunnitelman liitteisiin, eikä sitä ole nostettu esittelyyn eikä otettu kunnolla huomioon. Taubert kertoo Treyn olevan erityisen pettynyt juuri tilavähennyksen valmistelutapaan.

Näistä luovutaan?

Tampereen yliopisto suunnittelee luopuvansa keskustakampuksen Linna-kirjastosta, Virta-rakennuksesta sekä Hervannan kampuksen Festia-rakennuksesta vuoteen 2030 mennessä.

Keskustakampuksen Pinni A:sta aiotaan luopua vuoteen 2025 mennessä.

Lisäksi Hervannan Konetalosta ja Kaupin Arvo1-rakennuksesta luovuttaisiin osittain vuoteen 2025 mennessä.

Yliopisto pyrkii vuoteen 2025 mennessä 4,6 miljoonan euron ja vuoteen 2030 mennessä 7,8 miljoonan euron tilakustannussäästöihin.

Tampereen yliopiston hallitus käsittelee esityksen kokouksessaan perjantaina 12. marraskuuta.

Myös professorit ottavat kantaa

Myös Professoriliiton Tampereen yliopiston paikallisjaosto julkaisi tiistaina kannanoton Yliopiston tilasuunnitelmista.

Jaosto toivoo, että tilojen luopumissuunnitelma avataan yliopistoyhteisön laajalle kommentoinnille ja vasta sen jälkeen hallitus tekee päätöksen tilasuunnittelun toteutuksesta.

Kannanoton mukaan yliopiston hallituksen perjantaina käsittelemä ehdotus on ensimmäinen suunnitelma, jossa on selkeästi esitetty eri vaihtoehdot tiloista luopumiseksi.

”Mikäli hallitus päättää asiasta nyt esitetyn pohjalta, tehdään päätös yliopistoyhteisöä kuulematta”, kannanotossa kirjoitetaan.

Professoriliitto on Akavaan kuuluva työmarkkinajärjestö, jonka jäseniin kuuluu yliopistojen professoreita ja tutkimuslaitosten vastaavassa asemassa olevia virkamiehiä. Liiton sivuilla kerrotaan sen järjestäytymisasteen olevan noin 80 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut