Tampereen koronanäytteenotto siirtyy Nekalaan, Hakametsän drive-in suljetaan - Tampere - Aamulehti

Tampereen koronanäytteenotto keskitetään Nekalaan – Hakametsän drive-in-näytteenottopiste suljetaan

Hakametsän drive-in-koronanäytteenottopiste suljetaan kylmän sään vuoksi. 15. marraskuuta alkaen Tampereen koronatestaus keskitetään Nekalaan.

Kätilöopiskelija Camilla Tammi otti koronanäytteen Fimlabin drive-in-pisteellä Hakametsän jäähallin parkkipaikalla Tampereella 14. syyskuuta.

9.11. 6:30

Aamulehti

Tampereen alueen koronatestaus keskitetään Nekalan koronanäytteenottopisteelle Viinikankadulle maanantaista 15. marraskuuta alkaen. Toiminta Hakametsän drive-in-koronatestauspisteen teltassa päättyy sunnuntaina 14. marraskuuta kello 16. Syynä on säiden kylmeneminen.

”Hakametsässä toimitaan telttaolosuhteissa ja nyt, kun ilmat viilenevät ja talvi on edessä, siellä ei pystytä pitämään sellaisia olosuhteita, että pystyttäisiin työskentelemään. Siellä on kylmä ja erilaisia vaikeuksia”, sanoo Fimlab Laboratorioiden aluejohtaja Anna-Maija Haapala.

Hänen mukaansa vaikeuksia ovat aiheuttaneet muun muassa rankkasateet, joiden vuoksi telttaan on tulvinut vettä. Tilaa ei saada riittävän lämpimäksi, ja lisäksi on odotettavissa, että lumentulo aiheuttaa merkittäviä haasteita telttarakenteille.

”Jotta saadaan laadukkaasti otettua näyte, täytyy taata näytteenottajille sellaiset olosuhteet, että näytteitä voidaan ottaa laadukkaasti. Siirrymme talveksi sisätiloihin”, sanoo Haapala.

500 näytettä päivässä

Nekalan näytteenottopisteessä voidaan ottaa tällä hetkellä noin 500 näytettä päivässä. Määrää on mahdollista vielä hieman kasvattaa. Kapasiteetti riittää kattamaan nykyisen näytteenottotarpeen Haapalan mukaan hyvin, sillä nykyisen testauslinjauksen myötä näytteenotossa asioi keskimäärin alle 400 asiakasta päivässä.

Toisin kuin Hakametsässä, Nekalan näytteenottopisteessä asioidaan jalkaisin. Asiakkaan on pysäköitävä auto sille osoitetulle parkkialueelle ja odotettava näytteenottajan ohjausta näytteenottopisteen ulko-ovella.

Haapalan mukaan Nekalan näytteenottopisteelle pääsee pelkästään ajanvarauksella. Ennen koronanäytteeseen tuloa asiakkaan on hyvä lukea ajanvarauksen yhteydessä tuleva saapumisohje ja noudattaa varattua aikaa.

Nekalan koronanäytteenotto palvelee arkisin ma–pe klo 8–20 ja viikonloppuisin la–su klo 8–16 osoitteessa Viinikankatu 44 G.

Oikaisu 9.11. kello 12.36: Korjattu Nekalan näytteenottopisteen osoite jutun lopusta Viinikantiestä Viinikankaduksi.

Lue lisää: Otettujen korona­näytteiden määrä puolittui Tampereella, positiivisten tulosten osuus nousi: ”Testaus kohdistuu nyt oikein” – näin testaus toimii

Lue lisää: Tampereen koronatestaus muuttuu – Kartta ja ohjeet: Näin Hakametsän ja Nekalan uusiin testauspisteisiin pääsee ja näin ne toimivat

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut