Sorsapuiston tekojääradan jäädyttäminen alkoi Tampereella - Tampere - Aamulehti

Huippusuositun tekojääradan jäädyttäminen alkoi Tampereella – Jos sää sallii, ensi viikolla luistellaan ulkona

Uutta on, että muutamana ajankohtana viikossa, Sorsapuistossa luistellaan isolla jäällä ilman mailoja ja muita apuvälineitä.

Sorsapuiston vasta avatulla tekojääradalla Tampereella näytti tältä 1. joulukuuta 2020. Alue saavutti suuren suosion ensimmäisenä talvenaan.

8.11. 12:43

Aamulehti

Sorsapuiston tekojääradan jäädyttäminen on alkanut Tampereella. Tulevien päivien sää vaikuttaa siihen, avataanko tekojäärata luistelijoille ensi viikon lopulla.

”Jos mentäisiin kymmenen päivän sääennusteen mukaan ja kaikki menisi nappiin, saattaisi se ensi viikon loppupuolella olla mahdollista”, kertoo Tampereen kaupungin liikuntapaikkapäällikkö Mikko Heinonen.

Tekojäärata

Tampereen Sorsapuiston vuonna 2020 valmistunut tekojäärata-alue käsittää kaukalon ja luistelualueen, jonka pituus on 150 metriä ja leveys 70 metriä.

Jos sää sallii, tekojäärata avataan viikon 46 lopulla.

Jäädyttäminen saattaa hidastua viikon keskivaiheilla. ”Ainakin keskiviikkona näyttäisi tulevan vettä ja olevan aika lämmintä. Se vähän hidastaa jäätymistä”, Heinonen sanoo.

Ilmatieteen laitos ennustaa keskiviikoksi sadetta ja kahdeksaa lämpöastetta Tampereelle.

Tekojääradan jäädyttäminen ei vaadi Heinosen mukaan yöpakkasia, vaan kuivaa keliä ja enintään viisi lämpöastetta. ”Pikkuplussalla jää pysyy ihan kunnossa.”

Tietoa heti, kun mahdollista

”Tiedotamme avaamisesta aukioloaikoineen heti, kun h-hetki niin sanotusti tulee”, Heinonen kertoo.

Iso kenttä jaetaan suurimman osan ajasta kahteen osaan, joista toisella voi käyttää mailaa ja palloa. Kiekon kanssa voi pelata vain kaukalossa.

”Uutena tulee muutama ajankohta viikossa, jolloin rataa ei ole jaettu kahtia. Tällöin radalla on kaikille avoin rataluisteluvuoro, jossa kierretään pikaluisteluradan mukaisesti ilman mailoja ja muita apuvälineitä. Ratavuorojen ajankohta julkaistaan, kun avaamishetkestä tiedotetaan”, Heinonen kertoo.

Lisää palveluja

Tekojäärata saatiin rakennettua valmiiksi Sorsapuistoon niin, että se avattiin vuosi sitten 27. marraskuuta. Tekojääradan suunnittelu alkoi vuonna 2015.

”Uskon, että se on edelleen suosittu, vaikka korona ei enää vaikutakaan sisäliikuntatilojen aukioloon, kuten vuosi sitten. Kun rajoitteita ei ole, on hyvä, että saamme alueelle myös grilli- ja kahvilapalvelut sekä luistinten vuokraus- ja teroituspalvelua”, Heinonen sanoo.

Kulkuyhteydet Sorsapuistoon ovat parantuneet, kun ratikan kaupallinen liikenne alkoi elokuussa.

”On hyvä muistaa, että tekojääradalla ei ole omaa parkkipaikka. Lähimpiä pysäköintitaloja kannattaa hyödyntää”, Heinonen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut