Tampere sai puurakentamisestaan tunnustuksen - Tampere - Aamulehti

Tampere sai puurakentamisen tunnustuksen – nyt kaupunki selvittää puurakentamista Hiedanrantaan, Särkänniemeen ja Viinikanlahteen

Tampere sai ympäristöministeriön ja Motivan ensimmäisen Julkisen puurakentamisen edelläkävijä -kunniamaininnan.

Tampere sai puurakentamisestaan ympäristöministeriön ja Motivan kunniamaininnan. Tampereen Vuoreksen Kuusikko-puukerrostaloalue oli elokuussa 2021 jo pitkällä.

7.11. 16:25

Aamulehti

Tampere sai ensimmäisen Julkisen puurakentamisen edelläkävijä -kunniamaininnan.

”Kaupungin vahva tahto rakentaa enemmän puusta on toteutunut vaikuttavana ja näkyvänä uuden ajan puurakentamisena”, sanoo ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen kaupungin tiedotteessa.

Kunnilla on Mikkosen mukaan suuri rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä. Tampere on hänen mielestään hyvä esimerkki siitä, että kunnista löytyy halua ja osaamista tehdä ilmastoystävällisiä ratkaisuja myös rakentamisessa.

”Puurakentamisen edistäminen on tärkeä osa Hiilineutraali Tampere -tiekarttaa. Työtä on tehty pitkäjänteisesti muun muassa maankäytön suunnittelun ja maapolitiikan avulla”, Tampereen kaupunkiympäristön kehittämisen palvelualueen johtaja Mikko Nurminen sanoo tiedotteessa.

Tampere selvittää tiedotteen mukaan puurakentamista Hiedanrannassa, Särkänniemessä ja Viinikanlahdessa. Puiset lisäkerrokset ovat yksi mahdollisuus esimerkiksi Amurin ja Tahmelan täydennysrakentamiseen.

Lue lisää: Tampereelle nousee aivan uudenlainen asuinalue, jossa jopa kaikki kerrostalot on tehty puusta – tällainen siitä tulee: sopivat pihakasvitkin on listattu

Tuhat uutta kotia

Vuosina 2021–2022 Tampereelle rakennetaan puusta noin tuhat uutta kerrostalokotia. Vuonna 2020 rakennusluvan saaneista asuinkerrostaloista 14 prosenttia oli puurunkoisia. Kaupungin tavoite on kasvattaa osuutta 30 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

Toasin Kaupin puukerrostalo oli vielä rakenteilla 15.12.2020.

Yksityiskohtia Hervannan Tieteenkadun puukerrostalon rappukäytävässä.

Aamulehti kuvasi Hervannan Tieteenkadun puukerrostalon syyskuussa 2020.

Puukerrostalojen markkinaosuus on koko Suomessa tällä hetkellä 4–5 prosenttia.

Vuoreksen Isokuusi on suunniteltu alusta asti nykyaikaiseksi puukaupunkialueeksi. Isokuuseen tulee yli 4 000 asukasta.

Myös Vuoreksen Koukkurannassa, Hervannassa ja Härmälänrannassa on puurakentamista. Kaupin kampuksen kylkeen on noussut Tampereen opiskelija-asuntosäätiön puukerrostalo.

Julkisia puurakennuksia ovat Kissanmaan Hippoksen valmis päiväkoti ja Isokuuseen valmistuva päiväkoti. Tulossa ovat myös Multisillan, Ikurin ja Ojalan puurakenteiset päiväkodit.

Julkisen puurakentamisen edelläkävijän tunnustuksen antoi ministeri Mikkonen torstaina 4. marraskuuta Puupäivässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut