Viimeiset Tampereen Tanssivat vedet -esitykset - Tampere - Aamulehti

Vielä ehdit nähdä, kun Tammerkoski herää pimeydessä tanssin pyörteisiin – Valoviikkojen viimeiset Tanssivat vedet sunnuntaina

Pyhäinpäivä toi Koskipuistoon lauantai-iltana ison yleisön seuraamaan vesisuihkujen tanssia musikaalin tahtiin.

Tanssivat vedet -näytös veti väkeä Tammerkosken rantaan myös marraskuun toisen päivän iltana.

7.11. 12:00

Aamulehti

Tampereen Valoviikkojen viimeiset Tanssivat vedet -esitykset ovat sunnuntai-iltana 7.11. Valaistut vesisuihkut tanssivat Tammerkoskessa musiikin tahdissa sunnuntaina vielä kello 19, 20 ja 21.

Pyhäinpäivän iltana 6.11. Tanssivia vesiä oli kello 19 tullut seuraamaan iso joukko ihmisiä Tammerkosken rantaan.

Valaistujen vesisuihkujen esityksestä pääsee parhaiten nauttimaan Koskipuistosta Tammerkosken itäpuolelta. Vedet tanssivat valojen loisteessa iltapimeällä tunnin välein noin kymmenen minuuttia kerrallaan.

Samana iltana on kolme samanlaista esitystä, mutta eri päivinä vedet tanssivat uuden musiikin tahtiin. Koskipuiston esitys on erilainen jokaisena kymmenenä esitysiltana.

Lue lisää: Katso tallenne: Lumoava Tanssivat vedet -esitys valaisi jälleen Tammerkosken – Valoviikot avattiin juhlallisin menoin

Tänä vuonna Tanssivien vesien teemana on musikaalimusiikki.

Tanssivat vedet ovat osa Tampereen 56. Valoviikkoja. Valoviikkojen teokset valaisevat kaupunkia koko pimeän ajan aina 13. maaliskuuta 2022 asti.

Valoviikot jatkuvat

Tampereen taidemuseon näyttelyn Kaupunkilaisia valoteoksia pääsee yhä katselemaan Tampereen keskustan kortteleihin Keskustorin ja Hämeenpuiston välillä. Näyttely juhlistaa taidemuseon 90-vuotista historiaa.

Havainnekuva Karkki Mäkelän valoteoksesta Kitkerä kuori Kauppakadun ja Hämeenpuiston kulmassa.

Valogallerian teokset kuvaavat kaupunkilaisia arjessa ja vapaa-ajan vietossa. Valtaosa teoksista on valittu Tampereen taidemuseon ja Tampereen kaupungin kokoelmista. Lisäksi mukana on teoksia nykytaiteilijoilta.

Lue lisää: Tampereen taidemuseo avaa keskustan kaduille valogallerian perjantaina – Valoteokset ovat osa museon 90-vuotisjuhlia

Valoviikoilla 2021 kaupunki testaa Hämeenkadulla valoverhojen käyttöä ja niiden mahdollisuuksia valoteoksissa. Ensimmäinen valaistus on saanut innoitusta Suomen vuodenajoista.

Valaistuja kohteita on ympäri Tampereen keskustaa. Valoteoksia ovat esimerkiksi Aleksis Kiven kadun Frenckellin aukion pylväät, Kauppakadun valokruunut sekä Tallipihan valopallot ja Konsulinsaaren hevoset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut