Tampereella omakotitonttia hakevien määrä kaksinkertaistui viime vuodesta - Tampere - Aamulehti

Omakotitonttia Tampereelta havittelevien määrä tuplaantui – Näiltä alueilta kaupunki tarjoaa tontteja seuraavaksi

Nykyisin ainoa kriteeri hakemuksen lähettämiseen on, että ei ole saanut Tampereelta pientalotonttia kymmenen vuoden sisällä.

Pientalotonteista halutuimpia olivat vuokratontit, ja niistä varsinkin tontit Linnainmaalla ja Vuoreksessa. Kuva Vuoreksesta vuosi sitten.

4.11. 20:51 | Päivitetty 5.11. 15:18

Aamulehti

Tampereen kaupungin omakotitalotonttiarvontaan tuli tänä syksynä kaksi kertaa niin paljon hakemuksia kuin viime syksynä. Hakemuksia tuli noin 700. Viime syksynä hakemuksia tuli 378.

Tonttiarvontaan hyväksyttiin 690 hakemusta, ja tonttien ostotarjouksia saatiin 16.

Omakotitonttiarvonnan kasvanut suosio ei johdu pelkästään siitä, että yleinen kiinnostus omakotiasumiseen on kasvanut. Hakijoita on tullut enemmän sen jälkeen, kun kaupunki luopui hakijoiden pisteyttämisestä vuonna 2018.

Aiemmin tonttien haussa etusijalla olivat tamperelaiset, lapsiperheet ja keskituloiset hakijat. Nyt ainoa kriteeri hakemiselle on se, että hakija ei ole saanut kaupungin pientalotonttia kymmenen vuoden sisällä.

Tampereen kaupungin tonttivastaava Jori Alanko kertoo, että entisistä hakukriteereistä luovuttiin, koska kriteerit koettiin epäoikeudenmukaisiksi muun muassa ulkopaikkakuntalaisille ja lapsettomille pariskunnille. Toki myös hakijoiden määrän lasku on varmasti vaikuttanut silloiseen päätökseen.

Tonttihaussa oli tarjolla yhteensä 63 tonttia. Haussa suosituimpia olivat vuokratontit, ja niistä varsinkin tontit Linnainmaalla ja Vuoreksessa. Hervantajärveltä oli haettavana 49 vuokratonttia sekä kuusi kiinteällä hinnalla myytävää tonttia. Lisäksi vuokrattavia tontteja oli tarjolla Vuoreksesta kaksi, Haukiluomasta ja Linnainmaalta molemmista yksi tontti.

Tontit arvotaan ensi viikolla

Tampereen kaupunki arpoo kiinteään hintaan myytävien ja vuokrattavien tonttien saajat ilman yleisöä ja virallisen valvojan läsnä ollessa tiistaina 9.11.2021. Arvonnan tuloksesta lähetetään tekstiviesti tai sähköposti hakuun osallistuneille välittömästi arvonnan jälkeen. Kiinteistöjohtaja tekee arvonnan tuloksen perusteella virallisen päätöksen, jolla tontit varataan tontin saaneille.

Kiinteällä hinnalla myytävien tonttien lisäksi myytävänä oli neljä ostotarjousten perusteella myytävää tonttia Ojalasta. Tonteista tehdyt ostotarjoukset on jo käsitelty, ja hyväksytyn tarjouksen jättäneille on ilmoitettu asiasta.

Ensi vuoden pientalotontit

”Seuraavaksi pientalotontteja aiotaan tarjota Kämmenniemessä, mutta se ei ole vielä varmaa. Ensi syksynä on suunnitelmissa tarjota ainakin tontteja Hervantajärveltä, Ojalasta ja Holvastista”, Alanko sanoo.

Alangon mukaan aiemmin kaupungin tavoite on ollut tarjota 110 pientaloasuntoa vuodessa, ja nyt tavoite on nostettu 110 tonttiin.

Lisätty 5.11.2021 kello 15:10 Jori Alangon antamat tiedot hakukriteereiden muuttamisen syistä ja suunnitelmista ensi vuoden tonttitarjontaan.

Lue lisää: Tampereella on nyt haettavana yli 60 pientalotonttia eri puolilta kaupunkia – Tällaisia tontit ovat ja näillä ehdoilla sellaisen voi saada omakseen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut