Tamperelainen Krista Jokinen, 32, perusti yrityksen ja opettaa suomea nyt jopa 16 tuntia päivässä – Rahan puolesta hän voisi luopua päivätöistään: ”Suomalaiselle koulutukselle on valtava kysyntä”

Kun opettaja Krista Jokisen työpäivä Tampereen kansainvälisessä koulussa päättyy, hän aloittaa heti uuden. Jokinen opettaa yrityksensä kautta iltaisin suomea ulkomaalaisille nuorille, jotka haaveilevat opiskelusta Suomessa. Jokista auttanut startup-visionääri Peter Vesterbacka haluaa kasvattaa ulkomaalaisten opiskelijoiden määrää Suomessa. Se auttaisi työvoimapulaan.

Tamperelainen suomen kielen opettaja Krista Jokinen ja suomalaisen yritys- ja startup-maailman visionääri Peter Vesterbacka tekevät tiivistä yhteistyötä suomen kielen opettamisessa ulkomailla asuville nuorille. Perjantaina 5. marraskuuta Vesterbacka pysähtyi seuraamaan Jokisen opetusta Tampereen kansainvälisessä koulussa.

20.11.2021 6:00

Aamulehti

Tamperelainen Krista Jokinen, 32, on omistautunut suomen kielen opettamiselle. Tämä on helppo uskoa, kun hän kävelee Tampereen kansainvälisen koulun Fistan käytävillä perjantaina iltapäivällä toivottaen iloista viikonloppua oppilailleen. Kun koulun käytävät hiljenevät, Jokinen avaa vielä läppärinsä ja kaivaa repusta nipun monisteita. Alkamassa on suomen kielen tunti, jolle osallistuu etänä 22 Vietnamissa ja Iranissa asuvaa nuorta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut