Näillä kaduilla ajetaan eniten ylinopeutta Tampereella - Tampere - Aamulehti

Tampereen kaduilla rikotaan toistuvasti nopeusrajoituksia, ja korona-aikana törkeät ylinopeudet ovat yleistyneet – Katso tästä, missä ajetaan erityisen kovaa

Liikennemittaukset osoittavat, että korona-aikana törkeät ylinopeudet yleistyivät Tampereella. Paikoitellen nopeusrajoituksia rikotaan rajusti, mutta paikoitellen ajetaan rauhallisesti. Kaupungilla on listattuna 186 kohdetta, joihin halutaan tehdä esimerkiksi hidasteita, liikennevaloja, korotettuja suojateitä tai esimerkiksi suojatien varoitusvaloja.

Erityisen paljon nopeusrajoitusta rikottiin Tampereen Paasikivenkadulla, jossa oli työmaa ja väliaikaisesti 30 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Ilmakuva Santalahden suuntaan on otettu tiistaina 2.11.2021.

8.11. 6:00

Osalla Tampereen ajoneuvoliikenteen pääväylistä ajetaan hengenvaarallista vauhtia, selviää kaupungin tekemistä nopeusmittauksista.

Kaupungista löytyy ainakin 12 katuosuutta tai väylää, joilla mitattu V85-ajonopeus ylittää vallitsevan nopeusrajoituksen jopa 40–60 prosenttia. V85-nopeus tarkoittaa nopeutta, jonka 85 prosenttia ajoneuvoista alittaa. Mitä korkeampi luku on rajoitukseen verrattuna, sen kovempia ajonopeudet keskimäärin ovat.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut