Pääviemärin remontti haittaa liikennettä Tampereen ydinkeskustassa - Tampere - Aamulehti

Pääviemärin remontti alkoi maanantaina – haittaa liikennettä Tampereen ydinkeskustassa: ”Kyllä tämä on aika vaikea projekti”

Saneerauksen vaatimaa ohipumppausputkistoa rakennetaan maan päällä Itsenäisyydenkadulta Tuomiokirkonkadulle.

31.10. 13:50 | Päivitetty 1.11. 14:44

Aamulehti

Verkatehtaankadun jätevesiviemärin saneeraus alkoi Tampereen ydinkeskustassa maanantaina. Työt haittaavat liikennettä jonkin verran, mutta tuotantopäällikkö Petteri Eerolan mukaan saneeraus on lähtenyt hyvin käyntiin. ”Kaupunkilaiset ovat tässä vilinässä ja vilskeessä olleet ymmärtäväisiä, että työt pitää tehdä.”

Maanantaina aloitettiin Verkatehtaankadun ja Rongankadun valmistelevat työt. Rongankadulla aloitettiin ohipumppausputken hitsaus- ja asennustyöt ja Verkatehtaankadulla asennuskaivannot.

Saneeraus vaatii ohipumppausputkiston rakentamista, jotta jätevesiputkessa päästään työskentelemään. Putket kulkevat maan pinnalla Itsenäisyydenkadulta Rautatienkadun ja Rongankadun kautta Tuomiokirkonkadulle. Ohipumppausputkistoa rakennetaan 400 metriä.

Verkatehtaankadun jätevesiviemäri on yksi pääviemäreistä. Sen saneeraaminen aloitetaan ohipumppaus- ja kaivutöiden jälkeen. Saneeraus tehdään laittamalla uusi putki vanhan sisälle.

Vaikea projekti

Petteri Eerolan mukaan kyseessä on poikkeuksellinen saneeraus. ”Kyllä tämä on aika vaikea projekti, kun tässä on niin suuret liikennemäärät. Kevyen liikenteen huomioiminen on todella tärkeää, että kaikilla on turvallinen olo liikkua.”

Saneerattavan putken halkaisija on noin kaksi metriä ja sen pituus on 360 metriä. Matkalla olevat seitsemän kaivoa saneerataan myös.

Tampereen Veden rakennuttajainsinööri Jukka Palonperä kertoo, että projekti etenee aina yhden tai kahden kaivovälin verran kerrallaan. ”Tietyille kaduille tulee aina sen mukaan liikenteenohjaussuunnitelmia, ja liikennettä opastetaan. Liikenteenohjaussuunnitelmia on yhteensä noin kymmenisen kappaletta.”

Eerola arvelee, että työt saadaan valmiiksi 17. joulukuuta. Viimeistelytyöt tehdään ensi kevään aikana.

Työn tilaajana on Tampereen Vesi ja sen toteuttaa Putkistosaneeraus Eerola oy.

Täydennys 31.10. kello 17.15: Lisätty kartta, jossa näkyvät ohipumppausputkiston reitin kadut.

Päivitys 1.11.2021 klo 14.43: Juttuun päivitetty, miten saneeraus on alkanut sekä Jukka Palonperän ja Petteri Eerolan kommentit.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut