Sirkustarinoita- lastenkonsertti tarjosi lapsille ja lapsenmielisille hilpeän hauskaa katseltavaa - Tampere - Aamulehti

Hauskoja pellejä ja hyvää musaa, kommentoivat kävijät – Katso kuvakooste Sirkustarinoita-lastenkonsertista: "On tärkeää, että lapset saavat olla mukana ja kokea"

Sirkustarinoita-lastenkonsertti tarjosi lapsille ja lapsenmielisille samalla kertaa korkeatasoista musiikkia ja hilpeän hauskaa katseltavaa.

Sirkustaiteilijat Kaisa Niemi ja Jori Reunanen, sekä kapellimestari-kitaristi Marzi Nyman yhdessä Tampere Filharmonian kanssa loihtivat Tampere-talon isoon saliin vangitsevan hauskan sirkusfantasian, jota pienimmätkin kulttuurin ystävät jaksoivat seurata loppuun asti.

30.10. 16:38

Aamulehti

Jokainen tuntee klassiset sirkuskappaleet, mutta kun muutaman soittimen sijaan kappaleet esitetään sinfoniaorkesterin voimin lopputulos yllättää. Pienellä lisämaustamisella saadaankin jo matka sirkusfantasian maailmaan.

Kitaristi Marzi Nymanin johdolla ja sirkusryhmä Circo Aereon tukemana Tampere Filharmonia tarjosi lapsille ja lapsenmielisille samalla kertaa korkeatasoista musiikkia ja hilpeän hauskaa katseltavaa.

Tämä oli monille perheille tervetullutta. Filharmonian lastenkonsertit koetaan matalan kynnyksen paikaksi tutustuttaa lapsi klassisen musiikin maailmaan. Tämä tiedetään myös kouluissa. Paikalla oli musiikkikurssia suorittavia lukiolaisia tutustumassa sinfoniamusiikkiin.

Sirkustarinoita oli Aamulehden nimikkokonsertti.

Lapset odottavat näkevänsä konsertissa elefantteja, pellejä ja trapetsitaiteilua. Klassinen on heistä jees. Takana Tuomas Sariola ja Satu Keltanen, keskellä Leena (vas.) ja Emma Sariola, edessä Ella Sariola ja Konsta Nummela.

"Oli itsestäänselvyys tulla nyt kun taas uskaltaa ja pääsee. Tampere-taloon on lasten kanssa helppo kulkea ja samalla vaikka syödä", sanoo Noora Vaaraniemi vierellään poika Viljami. Toisella puolella pöytää isä Juha Vaaraniemi ja pikkuveli Vertteri.

Klassinen ei ole Eemeli Retkimin lempimusiikkia. Eemelin siskon Emmin päässä pyörii Kissat on ihania -kappale. "Johtuu varmaan Muumi -museosta, jossa juuri vierailimme. Käymme usein museoissa ja konserteissa sekä muissa kulttuuritapahtumissa", Satu Nummi kertoo.

"Konserttien merkitys lapsille kulttuurikasvattajana on iso. Tämä onkin kummitädin lahja tytöille", kertoo Sarianna Palola. Ella Palola (vas.) ja Venla Kopponen kehuvat herkkujen kuuluvan kulttuurielämään.

Sellisti Joona Pulkkinen oli ensimmäistä kertaa Hilman (vas.) ja Hallan kanssa konsertissa. "Lasten konsertti on matalan kynnyksen mahdollisuus tutustua klassiseen musiikkiin", Pulkkinen toteaa.

"Ihan mukava päästä konserttiin, kun klassinen ei ole kauhean tuttua. Jossain sitä tietenkin aina kuulee", vakuuttavat Pirkkalan lukion Siiri Halima (vas.), Heidi Kantola ja Siina Tykkyläinen.

Niina Piispanen (vas.), Essi Vänttinen ja Iida Nummi odottivat hieman vauhdikkaampaa, lapsille sopivaa konserttia. Klassinen ei ole kolmikolle tuttu musiikkigenre, joten konsertti on mukavaa vaihtelua.

Ilmari Salmista hieman jännitti tuleva konsertti. Tampere-talon sisäänkäynti oli hieno, koska siitä mahtuisi kulkemaan vaikka jättiläinen. Mukana kulttuurimatkalla oli äiti Tanja Salminen.

Annukka Karttunen on käynyt aiemmin Riston (vas.) ja Urhon kanssa konsertissa, mutta tällä kertaa he suuntasivat Muumi-museoon. "Konsertti on jäänyt huomaamatta, mutta alkoi kovasti kiinnostaa", Annukka Karttunen sanoo.

"Kivalta tuntuu tulla. Olemme ennenkin käyneet Tampere-talossa oopperaa kuuntelemassa, vaan nyt on erityinen syy, koska Hellin työ on täällä esillä Tammelan koulun näyttelyn osana", Maria Lassila kertoo Helli-tytär vierellään.

Justiina (vas.), Mimmi ja Sissi Koivisto tulivat konserttiin kuuntelemaan musiikkia ja koska tykkäävät sirkuksesta. "Esitys olikin hauska ja musa hyvää", kolmikko arvioi konsertin lopuksi.

"Pellet oli tosi hauskoja ja kitara kiva. Kannatti tulla", kertoo Aaro Hakala ja aikoo tulla takaisin Tampere-taloon jo viikon päästä kuuntelemaan kansanmusiikkia.

"Tänään oli streemaus ja nyt konsertin jälkeen muistaa, mitä on kun on elävä yleisö. Ihan sairaan kivaa", hihkuu kapellimestari-kitaristi Marzi Nyman konsertin jälkeen. "On tärkeää, että lapset saavat olla mukana ja kokea."

Konsertin jälkeen innokas yleisö pääsi tutustumaan soittimiin ja orkesterilavaan. Tunnelma oli hilpeän välitön, kuten asiaan kuului.

Leo (vas.), Oliver ja Felix Luukkainen toteavat yhdestä suusta, että konsertti oli hauska. Oliver tykkäsi pelleistä ja musiikkikin oli hyvää. Sitä voi kuunnella kotonakin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut