Tampereen Hallituskadun monttuun tehdään taloyhtiön parkkihallia - Tampere - Aamulehti

Tampereen ydinkeskustassa ammottaa iso monttu, johon taloyhtiö rakentaa 2 miljoonan euron autohallin: ”Kiinnostusta oli sen verran paljon”

Tampereen Hallituskadun uuteen autohalliin tulee 31 autopaikkaa sekä kolme moottoripyöräpaikkaa. Ensisijaisesti autohallipaikkoja myydään taloyhtiön vanhoille osakkaille.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan Jouni Huuran mukaan asunto-osakeyhtiö Puisto-Hämeen autohallin tulisi olla valmis toukokuun loppuun mennessä. Tältä työmaalla näytti lauantaina 30. lokakuuta.

3.11. 6:52

Aamulehti

Tampereen Hallituskatu 22:n ja Hämeenpuisto 33:n välisellä pihamaalla on käynnissä melkoinen myllerrys. Pihalle on rakenteilla asunto-osakeyhtiö Puisto-Hämeen autohalli.

Taloyhtiössä tapahtuu paljon. Viime vuonna taloyhtiöllä oli edessä suuri kattoremontti, mutta se rakensikin kerrostaloihin lisäkerroksen.

Lue lisää: Tamperelainen taloyhtiö ratkaisi suuren kattoremontin kekseliäällä tavalla ja säästää puoli miljoonaa euroa – Näin se onnistui: ”Rakentaminen ei ikinä mene kuin elokuvissa”

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan Jouni Huuran mukaan suunnitelmissa oli aluksi pihan korjaaminen.

”Yhtiössä päätettiin kuitenkin niin, että sama raha mikä menisi pihan korjaamiseen voidaan käyttää autohalliin, mutta kaikki siitä yli menevä täytyy kattaa erillisrahoituksena.”

Käytännössä tämä tarkoittaa Huuran mukaan sitä, että autohallipaikkoja myydään osakkeiksi. ”Autopaikkojen myynnillä pitää sitten se loppuosa kustantaa.”

Huura kertoo, että pihan korjauksiin oli laskettu menevän puoli miljoonaa euroa. Autohallin kokonaiskustannuksiksi hän arvioi lähemmäs kaksi miljoonaa.

Pysäköintipaikkoja halliin tulee 31 autoille sekä kolme moottoripyörille. Kaikki hallissa olevat autopaikat ovat tulossa myyntiin. Yksittäisten autopaikkojen lopullinen hinta saadaan tietää, kun kun koko remontin kustannukset varmistuvat. Myytävien autopaikkojen hinnat pyritään vahvistamaan Huuran mukaan ennen joulua.

Valmistuu keväällä

Tällä hetkellä rakennusten välissä ammottaa vielä suuri monttu. Huura kertoo, että autohallin kansi tehdään kahdessa vaiheessa. Ensimmäinen vaihe ja vedeneristykset on jo tehtynä. Toisen puolen kansi on vielä tekemättä.

”Perustuksia asennetaan parhaillaan. Talven tuloa odotellessa kansi pyritään saamaan mahdollisimman pitkälle. Toivottavasti ehditään vedeneristykset saamaan ennen kuin talvi tulee.”

Huuran mukaan autohallin tulisi olla valmis toukokuun loppuun mennessä, riippuen siitä, paljonko töitä jää talven jälkeen keväälle.

Samalla kahden rakennuksen välissä oleva, kokonaan auki kaivettu piha menee uusiksi. Huuran mukaan pihaan tulee uudet pihapäällysteet, valaistukset, lämpötolppia ja polkupyöräpaikkoja. Huura kertoo, että tarkoituksena on saada Citykäytävä vastaamaan arkkitehti Jaakko Tähtisen alkuperäistä ideaa Hallituskatua ja Hämeenkatua yhdistävänä kulkuväylänä.

Huura kertoo, että autohallin kansi tehdään kahdessa vaiheessa. Ensimmäinen vaihe on jo tehtynä. Toisen puolen kansi on vielä tekemättä. Samalla kerrostalojen välisen pihan yleisilme päivitetään.

Kaivuutyön yhteydessä yllätyksiä

Huuran mukaan autohallia tehtäessä vastaan on tullut odotettua enemmän kustannuksia lisääviä yllätyksiä.

Hänen mukaansa yllätykset liittyivät lähinnä maapohjan kuntoon.

”Se tiedettiin, että pohjoispää, eli Westendin puoleisen pään maaperä on huonosti kantavaa ja sinne jouduttiin kairaamaan paaluja enemmän kuin oli suunniteltu. Sitten taas Hallituskadun puoleisessa päädyssä tuli kallio vastaan. Siitä tuli lisäkustannusta kun kallio jouduttiin louhimaan pois.”

Runsaasti kiinnostusta

Huuran mukaan autohallipaikkoja myydään ensisijaisesti taloyhtiön vanhoille osakkaille. Hänen mukaansa paikoille on kysyntää.

”Emme me olisi tähän lähteneet, jos tämmöisiä paikkoja ei halua kukaan ostaa. Kiinnostusta oli yhtiön sisällä sen verran paljon, että todettiin, että miellä on edellytykset lähteä viemään hanketta eteenpäin.”

Jos nykyiset osakkeenomistajat eivät osta kaikkia autopaikkoja, niin taloyhtiö alkaa markkinoimaan niitä ulospäin. ”Naapuriyhtiöstä on ollut kyselyä, lähtökohtaisesti on kiinnostusta olemassa.”

Havainnekuva näyttää, miltä autohalli tulee näyttämään.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut