Tampereen Valoviikkojen valoverhoissa on valmistusvika - Tampere - Aamulehti

Tampereen Valoviikkojen uutuudelle harmittava takaisku – Vain kolmasosa verhoista saadaan toimimaan avajaisiin mennessä

Tampereen Valoviikkojen uusissa valoverhoissa ilmeni valmistusvika, jonka vuoksi peräti 25 valoverhoa jää asentamatta toistaiseksi.

Tampereen Hämeenkadulla on testattu valoverhoja. 36 valoverhoa oli tarkoitus ottaa käyttöön Valoviikkojen avajaisissa, mutta teknisen vian vuoksi niistä syttyy vain 11.

29.10. 11:43 | Päivitetty 29.10. 12:27

Aamulehti

Tampereen Valoviikoille ei saadakaan kaikkia valoverhoja vielä tapahtuman aloitukseen mennessä. Tampereen Valoviikot avataan perjantaina kello 19.

Valoverhot ovat Tampereen Valoviikkojen uutuus, jota on testattu muun muassa Hämeenkadun yllä viime viikkoina.

Vika on valoverhojen joissakin komponenteissa, ja tällä hetkellä komponenttien toimituksissa on maailmanlaajuisesti toimitusvaikeuksia. Tampereen kaupungin hankekehityspäällikön Markus Joonaksen mukaan verho muodostuu pikselipalloista. Käyttöönoton jälkeen osa palloista vikaantui.

Uusia korvaavia osia ei saada Valoviikkojen alkuun mennessä.

”Asennus jäi niin lähelle suunniteltua käyttöönottoa, että se jätti tosi vähän aikaa reagoida. Kuitenkin kun on Valoviikkojen avajaiset, emme halunneet jättää Hämeenkatua kokonaan pimeäksi, vaan ottaa niiltä osin käyttöön, kun se on tällä hetkellä mahdollista”, Joonas sanoo.

Valoviikkojen alkuun mennessä saadaan käyttöön 11 valoverhoa, jotka on asennettu Hämeensillan ja Kauppahallin väliselle osuudelle. Joonas uskoo, että korvaavat komponentit saadaan käyttöön tämän talven eli vielä näiden Valoviikkojen aikana, mutta tarkkaa tietoa toimitusajasta ei ole.

Valoverhot on toimitettu Tampereelle Tanskasta.

Päivitys 29.10.2021 kello 12.05: Päivitetty juttuun Markus Joonaksen kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut