Tampereen uusi areena luovutetaan käyttöön marraskuun lopussa - Tampere - Aamulehti

Tampereen areena jää toistaiseksi ilman kylttiä – SRV varoitti torstaina aikatauluriskistä, nämä työvaiheet ovat vielä kesken

Areenan kattoon asennetaan parhaillaan isoa mediakuutiota, jonka sivut vuorataan ledinäytöillä.

Tältä Tampereen Kannen areenan työmaalla näytti torstaina.

28.10. 20:06

Aamulehti

Tampereen Kannen areenaa rakentavan SRV:n mukaan hanke valmistuu ajallaan. ”Areena luovutetaan käyttöön marraskuun lopussa”, kertoo viestinnän välittämässä sähköpostissa SRV:n alueyksiköiden johtaja Henri Sulankivi.

Areenalle ei nyt vielä kiinnitetä nimikylttiä nimisponsorivaihdoksen vuoksi.

”Tällä hetkellä areenalla on käynnissä useita viranomaistarkastuksia, eri järjestelmien yhteiskokeita, mittauksia ja säätöjä. Sisäpuolella viimeistellään esitystekniikan ripustusjärjestelmiä”, Sulankivi kertoo sähköpostitse.

Sulankiven mukaan areenan kattoon asennetaan parhaillaan isoa mediakuutiota, jonka sivut vuorataan ledinäytöillä.

”Niiltä voidaan tapahtumien aikaan näyttää esimerkiksi hidastekuvaa ja pelituloksia. Pihalla puolestaan käynnissä ovat viimeiset varusteasennukset ja ulkonäyttöjen asennukset.”

Lue lisää: Areenayhtiön toimitusjohtaja Marko Hurme: Uroksen lähtölaskenta alkoi kuusi viikkoa sitten – ”Uudeksi pääsponsoriksi jo 12 yritystä jonossa”, katso koko haastattelu tästä

Lue lisää: Vaakon Nakkiareena, Jutileum vai Typhoon Tampere? Näin internet vitsaili jälleen areenan nimellä – Kielitoimistokin antoi ehdotuksen

Liittyy riskejä

SRV julkaisi osavuosikatsauksensa yhteydessä torstaina tiedotteen, jossa todettiin, että Tampereen areenan loppuunsaattamiseen liittyy loppuvuoden aikana edelleen aikataulu- ja loppukustannusriskejä.

”Olemme vain halunneet todeta, että suurissa hankkeissa aikataulu- ja kustannusriskit eivät ole poissuljettuja”, Sulankivi selventää.

Sulankiven mukaan areenan aikatauluriski liittyy lähinnä lukuisten teknisten järjestelmien käyttöönottotestauksiin ja viranomaistarkastuksiin, jotka ovat parhaillaan käynnissä.

Osittain käyttöön

Rakennusvalvonnan tarkastus on perjantaina, minkä jälkeen ensi viikolla päästään käynnistämään areenan kalustaminen.

”Osittainen käyttöönotto tehdään marraskuun alussa tapahtumaravintolan ja pääkeittiön osalta, ja muiden kerrosten osalta marraskuun puolivälissä.”

Osittaisen käyttöönoton yhteydessä vuokralaiset pääsevät valmistelemaan tulevaa toimintaansa. Viimeinen tarkastus pidetään marraskuun loppupuolella. Tuolloin tarkastetaan katsomot sekä halli.

Eteläkannella jatkuvat vielä toisen tornitalon Opaalin rakennustyöt ensi syksyyn asti. Pohjoiskannen rakentamisen osalta ei vielä ole tehty päätöksiä.

Oikaisu 28.10. kello 20.14: korjattu otsikkoon, että SRV tiedotti asiasta torstaina.

Lue lisää: Tampereen uusi areena on Kalervo Kummolalle pitkäaikainen unelma – Näin hän kommentoi Uros-kohua: ”Bisneksessä joskus sattuu tällaisia juttuja”

Lue lisää: Putositko kärryiltä Tampereen areenan ja Uros-yhtiön tarinasta? Näin se alkoi ja päättyi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut