Näin internet reagoi Uros Live -nimestä luopumiseen - Tampere - Aamulehti

Vaakon Nakkiareena, Jutileum vai Typhoon Tampere? Näin internet vitsaili jälleen areenan nimellä – Kielitoimistokin antoi ehdotuksen

Tampereen uutta areenaa ei tulla sittenkään kutsumaan Uros Liveksi. Nimi otettiin alun alkaen vastaan vitsaillen, ja siitä luopumiseen reagoitiin internetissä värikkäästi.

Tampereen Kannen areenan mainostaulussa oli vielä torstaina aamupäivällä vanhaksi jäävä nimi Uros Live.

28.10. 19:19

Aamulehti

Tampereen uusi areena nousi taas puheenaiheeksi torstaina, kun pääsponsori Uros oy:n sopimus irtisanottiin. Se tarkoittaa, että areenan nimestä Uros Live luovutaan. Toistaiseksi areenan nimi on Tampereen Kannen areena, mutta mahdollisten uusien sponsorien kanssa neuvotellaan jo. Se tarkoittaa, että nimi saattaa vaihtua vielä kertaalleen.

Lue lisää: Areenayhtiön toimitusjohtaja Marko Hurme: Uroksen lähtölaskenta alkoi kuusi viikkoa sitten – ”Uudeksi pääsponsoriksi jo 12 yritystä jonossa”, katso koko haastattelu tästä

Uros Live -nimi julkistettiin alun perin 5. maaliskuuta 2020. Sponsoriyrityksen mukaan annettu nimi sai osalta heti alkuun täystyrmäyksen, ja miehiseltä kuulostavalla nimellä vitsailtiin runsaasti.

Kokosimme tähän juttuun tuoreita reaktioita, joita tieto nimen vaihtumisesta herätti somepalvelu Twitterissä.

Poliitikot eivät jää kaipaamaan nimeä

Useat tamperelaiset poliitikot kommentoivat nimen ja sponsorin vaihtumista.

”Onko elämää Uroksen jälkeen? Nimisotku takana, elämä ja tapahtumat edessä. Onnea Tampereen Kannen areena”, kirjoitti apulaispormestari Johanna Loukaskorpi (sd.).

”Tampereen areenayhtiö on irtisanonut yhteistyön Uroksen kanssa. Nimen vaihtuminen ei vaikuta Areenan avajaisvalmisteluihin. Uusi yhteistyökumppani valitaan lähiaikoina. Enpä voisi olla tyytyväisempi tähän päätökseen. Nyt eteenpäin!” kommentoi kaupunginvaltuutettu Jaakko Mustakallio (vihr.)

”Jihuu, ei tarvikaan boikotoida Tampereen areenaa tyhmän nimen takia!” kirjoitti kansanedustaja Satu Hassi (vihr.).

”Tampereen monitoimiareenan hallitus irtisanoo nimisopimuksen teknologiayhtiö Uroksen kanssa. Hyvä! Oli jo aikakin”, kirjoitti myös kansanedustaja Sofia Vikman (kok.).

”Ja näin yksi aivan erityistä myötähäpeää aiheuttanut hetki tämän kaupungin historiassa on ohi. Että olkaapa hyvät vaan meeminrakennusmateriaalista, ei siitä muuta iloa ollut!” kirjoitti vasemmistoliiton valtuutettu Noora Tapio.

”En varsinaisesti jää nimeä kaipaamaan”, kommentoi puolestaan puoluetoveri, kaupunginvaltuutettu Minna Minkkinen (vas.).

Morosseum tai Vaakon nakkiareena?

Sosiaalisessa mediassa ehdotettiin heti vakavampia ja humoristisempia uusia nimiä uudelle areenalle. Esimerkiksi Morosseum-nimeä on ehdotettu internetissä ainakin viime marraskuusta saakka, ja ehdotus sai torstaina lisää kannatusääniä.

Muita kieli poskessa tehtyjä ehdotuksia olivat muun muassa paikallisia kuuluisuuksia kunnioittavat Jutileum, Pateneum ja Vaakon Nakkiareena.

”Suomen kieli kiittää”

Uutinen sponsorin ja nimen vaihtumisesta kirvoitti myös analyyseja, pohdintaa ja muuta keskustelua. Suuri osa ensikommenteista liittyi kuitenkin juuri nimeen. Lusikkansa soppaan laittoi myös Kotimaisten kielten keskus. Se muistutti Twitterissä suositelleensa nimeä Tampereen Kannen areena jo viime vuonna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut