Sepänkadun ja Santalahden siltojen työt etenevät - Tampere - Aamulehti

Ratikkareitin siltatyöt etenevät Tampereella: Santalahden ylikulku käyttöön loppuvuodesta, Sepänkadulla työ oli odotettua vaikeampi

Sepänkadun poikkeustila jatkuu ensi kesän loppuun saakka.

Santalahden ylikulkusilta on kokenut eri vaiheita. Tammikuussa se siirrettiin ratikkatöiden tieltä Paasikiventiellä Tampereella.

19.10. 17:01

Aamulehti

Raitiotien länsiosan siltatyöt etenevät Tampereella suunnitelmien mukaisesti. Sepänkadun sillalla on aloitettu sillan kannen betonivalua edeltävien teräspalkkien asennukset. Santalahden ylikulkusillalla asfaltoidaan pyöräkaistaa tällä viikolla.

Raitiotieallianssin taitorakenteiden vastaava työnjohtaja Perttu Vähä-Pietilä kertoo, että Pyynikintori–Santalahti-osuuden työt etenevät hyvin tarkan suunnittelun ansiosta.

Silti urakassa on tullut yllätyksiäkin vastaan. ”Sepänkadulla perustamisolosuhteet olivat vaikeammat, mitä alunperin oli mietitty. Maaperä oli pehmeämpää, mitä oli ajateltu. Teimme siksi massanvaihtoja”, Vähä-Pietilä kertoo.

Säällä on Vähä-Pietilän mukaan erittäin suuri merkitys töiden etenemiseen. ”Jos lämpötila pysyy plussan puolella, ei ole oikeastaan ongelmia. Samantien, kun mennään pakkasen puolelle työt hidastuvat ja hankaloituvat. Paikat ja koneet ovat jäässä ja täytyy tehdä talvisuojauksia ja lämmittämisiä.”

Sepänkadun sillan kansi valetaan joulukuussa, mutta siihen kylmyys ei Vähä-Pietilän mukaan vaikuta. ”Sillan kansi on niin massiivinen valu, että se ei jäädy kovin helposti ja sen pystyy tekemään talvella. Sitoutuva betoni kehittää lämpöä.”

Mitkä ajankohdat ovat tärkeitä meidän tavallisten tallaajien kannalta? ”Tämän vuoden puolella meillä on tarkoitus avata Santalahden ylikulkusilta liikenteelle. Tätä uutta reittiä pääsee valtatien yli. Sepänkadulla muutos tapahtuu kansalaisten kannalta ensi kesän lopulla, jolloin saadaan kaikki pinta- ja kiskorakenteet valmiiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut