Tampereen ensimmäinen Lyyli-ratikka palaa kaupunkiin torstaina - Tampere - Aamulehti

Tampereelle jo kertaalleen saapunut Lyyli-ratikka palaa kaupunkiin torstaina – Kiskoilla ”lajinsa ensimmäinen” liikkuu ensi viikolla

Lajinsa ensimmäisen Tampereen ratikka nähdään liikenteessä ensi viikolla.

Tampereen ensimmäinen ratikka saapui Tampereelle 23.5.2020.

19.10. 11:05

Aamulehti

Tampereelle on tilattu yhteensä 20 raitiovaunua, joista viimeinen saapuu kaupunkiin torstaina. Liikenteessä kyseinen vaunu nähdään ensi viikolla.

Kyseessä on Lyyli-nimeä kantava raitiovaunu, joka on saapunut Tampereelle jo kerran aikaisemmin.

Lue lisää: Tampereen ensimmäinen ratikka on saapunut Hervannan varikolle – yli 630 kilometrin matka oli tyssätä Sääksjärven liittymään, mutta toteutui silti tunteja odotettua nopeammin

Tampereen Raitiotie oy kertoo tiedotteessaan, että vaunu toimitettiin Tampereelle viime vuoden toukokuussa osittain keskeneräisenä, jotta vaunun lopulliset säädöt ja käyttöönotto päästiin tekemään vahingoittamatta sisäpuolta.

Takaisin tehtaalle varusteltavaksi lähetetty, torstai-iltana takaisin kaupunkiin saapuva vaunu nähdään liikenteessä ensi viikosta alkaen. Liikennöinnin lisäksi ”Lyyli” toimii testiratikkana.

Tampereen raitiotie

Tampereen ratikat on valmistettu Kajaanissa, Škoda Transtech oy:n Otanmäen tehtaalla.

Tampereen ratikka on suurin Pohjoismaissa valmistettu raitiovaunu. Se on 37,3 metriä pitkä, 2,65 metriä leveä ja painoa sillä on 56,8 tonnia.

Jokainen vaunu on nimetty niiden saapumispäivänä kalenterista löytyvien nimien perusteella. Lajinsa ensimmäinen ratikka on nimeltään Lyyli.

Tampereen raitiovaunuja voi ajaa kahteen suuntaan. Tampereen raiteet ovat päättyviä, eivätkä raitiovaunut tee käännöstä loppulenkillä kuten Helsingin vaunut.

Tampereella raideleveys on 1 435 mm, eli sama joka Euroopassa ja Pohjoismaissa on yleisesti käytössä. Helsingin raitiotien raideleveys on 1 000 mm.

Tampereen ratikan suurin liikennöintinopeus on 70 kilometriä tunnissa Hervannan valtaväylän kohdalla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut