Sorsapuiston tekojäärata uudistuu alkavalle kaudelle - Tampere - Aamulehti

Sorsapuiston tekojäärata-alueen toiminta laajenee herkkuihin ja vuokrattaviin luistimiin – ”Katsoin jo viime talvena, että kahvilatoiminnalle on tarvetta”

Tampereen Sorsapuiston tekojäärata-alueella voi juoda tulevalla kaudella esimerkiksi kahvit tai vuokrata luistimet, jos omat ovat sattuneet jäämään kotiin.

Sorsapuiston tekojäärata nousi viime talvena suureen suosioon. Alkavalla kaudella luistelun ja ulkoilun lomassa voi nauttia esimerkiksi rinkilämunkkeja.

18.10. 9:15

Aamulehti

Viime talvena valtavaan suosioon noussut Sorsapuiston tekojäärata-alueen toiminta laajenee tulevalla luistelukaudella, kun paikalla toimintansa aloittavat kahvila- sekä grilliyrittäjä sekä luistimien vuokraus- ja teroituspalveluita tarjoava yritys.

Tampereen kaupungin liikuntapäällikkö Mikko Heinonen kertoo, että samoihin aikoihin, kun luistinrata noin kuukauden kuluttua avautuu, grillitoiminnasta vastaa paikalla Kipinä kiihdyttämö osuuskunnan Paloma. Kahvilapalveluista vastaa puolestaan Hakasen Leipomo ja luistinten vuokrauksesta sekä teroituksesta vastaa Golden Skate oy.

Heinonen kertoo, että toimijat on valittu mukaan arpomalla yhteensä hieman yli 20 hakijan joukosta.

Vastaus huutoon

Heinonen kertoo, että tekojääradan yhteyteen tulevat palvelut ovat niin sanottu vastaus huutoon. Hän kertoo, että kaupunki sai viime vuonna useita yhteydenottoja asiaan liittyen niin kaupunkilaisilta kuin yrittäjiltäkin.

”Viime kaudella tämänkaltainen toiminta oli vielä koronatilanteen takia hankala toteuttaa. Nyt tilanne on korona osalta muuttunut ja on mukavaa, että voimme ottaa toivotun mallin käyttöön.”

Heinonen kertoo, että tavoitteena on, että tekojäärata avautuisi marraskuun loppupuolella. Kaupungin tavoite on, että yrittäjät olisivat mukana heti kauden alusta alkaen.

Vielä ei ole tiedossa, tullaanko palveluita näkemään tulevinakin vuosina luistinkentän reunalla.

”Nyt on mielenkiintoista nähdä, millaisen vastanoton palvelut saavat ja kuinka esimerkiksi parantunut koronatilanne vaikuttaa kävijämääriin nyt, kun sisäharrastukset pyörivät jälleen. Kuten tulevatkin vuodet, myös tämä on täysi arvoitus.”

Lue lisää: Näillä kentillä pääsee nyt luistelemaan Tampereella – ”Aurinko on aika armoton”

”Repertuaaria kehitellään”

Yksi tulevista yrittäjistä on tamperelaisille tuttuakin tutumpi Hakasen leipomo, jonka toimitusjohtaja on mielissään siitä, että leipomo valikoitui mukaan.

”Katsoin jo viime talvena, kun paikan päällä kävin, että kahvilatoiminnalle on tarvetta, ja tässä sitä nyt ollaan”, Hakasen leipomon toimitusjohtaja Janne Hakanen kertoo.

Tieto leipomon mukanaolosta tavoitti Hakasen viime viikolla. Hän kertoo, että tieto laittoi heti rattaat pyörimään, ja nyt leipomo valmistautuu kiireen vilkkaan käynnistämään kahvilakautta poikkeuksellisella paikalla.

"Vaunu on tarkoitus viedä teipattavaksi. Laitamme sen tämän päivän väreihin ja laitamme vähän kuvaa kylkeen myös. Lisäksi kehittelemme myytävää repertuaaria.”

Hakasen leipomon toiminta keskittyy todennäköisesti kahvilatuotteisiin. Myytäviä tuotteita ei ole vielä lyöty lukkoon, sillä asiasta on tarkoitus keskustella myös grilliyrittäjän kanssa, jotta vältytään tilanteelta, jossa samoja tuotteita myydään rinta rinnan.

”Kävijät lopulta päättävät, mitä tuotteita leipomo tarjoaa. Mutta ainakin alkuun tarjolla on esimerkiksi kylmiä ja lämpimiä juomia, rinkilämunkkeja sekä hyrriä. Jos lapset toivovat kermamunkkeja valikoimaan, tämä järjestyy.”

Päivitys 18.10.2021 kello 13.17: Päivitetty juttu haastateltavien kommenteilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut