Utin jääkärirykmentti harjoittelee lokakuussa Tampereella - Tampere - Aamulehti

Puolustusvoimat harjoittelee Tampereella kaupunkialueella keskiviikkona ja torstaina – Näissä kaupunginosissa ammunnasta voi tulla meluhaittaa

Utin jääkärirykmentin johtama harjoitus järjestetään Pyynikin, Kaupin, Hervannan ja Hatanpään välisellä alueella. Puolustusvoimat harjoitteli Tampereella myös viime keväänä sittemmin puretussa Hippostalossa.

Puolustusvoimat harjoitteli maaliskuussa 2021 yhdessä pelastuslaitoksen ja poliisin kanssa sittemmin puretussa Hippostalossa Tampereella

12.10. 10:47

Aamulehti

Puolustusvoimat harjoittelee Tampereella keskiviikkona ja torstaina 13.–14. lokakuuta. Utin jääkärirykmentin johtama harjoitus pidetään Pyynikin, Kaupin, Hervannan ja Hatanpään välisellä alueella, Puolustusvoimat kertoo tiistaina aamupäivällä.

Harjoitustoimintaa on myös ilta- ja yöaikaan. Puolustusvoimien mukaan harjoituksen tavoitteena on kouluttaa sotilaille toimintaa rakennetulla alueella. Sotilaiden käyttämistä harjoitusampumatarvikkeista voi aiheutua meluhaittaa alueella.

Sotilaat liikkuvat harjoitusalueella pienajoneuvoilla. Harjoitukseen ei liity helikopterien lentotoimintaa.

Lue lisää: Hippostalossa järjestettiin puolustusharjoitus Tampereella – katso videolta, kuinka laukaukset rätisivät autiossa virastotalossa

Liikenteelle ei pitäisi olla haittaa

Utin jääkärirykmentin esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Janne Sallila kertoo kyseessä olevan melko pieni harjoitus. Siihen osallistuu muutamia kymmeniä sotilaita ja lisäksi muutamia pienajoneuvoja kuten Puolustusvoimien henkilö- ja pakettiautoja. Ampumaharjoituksissa käytetään käsiaseita.

Puolustusvoimien kertoma harjoitusalue on melko laaja. Miten harjoitus vaikuttaa kaupungin elämään? ”Pyrkimyksenä on, että liikkumiseen, elämiseen ja olemiseen ei olisi vaikutuksia. Tietyissä paikoissa saatetaan käyttää harjoitusampumatarvikkeita, mutta ne ovat sisätiloissa. Siinä mielessä ei pitäisi olla juuri ylimääräistä meluhaittaa”, Sallila kertoo Aamulehdelle.

Harjoitustoiminta voi kestää keskiviikkona loppuiltapäivästä yli puolenyön, mutta aamuyön tunneille ei ole suunniteltua toimintaa. Torstaina harjoitusaika on puolestapäivästä puoleenyöhön.

Voidaanko yölläkin ampua? ”Kyllä, mutta kuten sanoin, meluhaitta on varmasti varsin pieni. Kysymyksiä varmasti aiheuttaa, jos ääntä kuuluu.”

Liikenteen katkaisemista ei ole suunnitteilla.

Tarkkaa paikkaa ei kerrota

Sallilan mukaan varsinainen harjoittelu tapahtuu rajatuilla alueella sisätiloissa. Sallila ei kerro tarkkaa harjoituspaikkaa. ”En valitettavasti anna tarkennuksia turvallisuussyistä, ettei sinne tule ulkopuolisia seuraajia”. Erityisesti torstaina harjoitus kohdistuu pienelle alueelle. Sallilan mukaan harjoituksen paikka ei ole tyhjillään oleva, vaan yhä käytössä oleva rakennus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut