Tämä työmyyrä liikkuu öisin Tampereella ja tekee selvää lehdistä ja jäästä – kävimme tutustumassa ratikan kunnossapidon monitaituriin

Tampereen ratikan kunnossapidon Mercedes Benz Unimog on todellinen monitaituri. Koneeseen on olemassa yli kymmenen erilaista laitteistoa, jotka tekevät selvää niin syksyn lehdistä kuin lumesta ja jäästä. Nyt laitteella tehdään pitkää yötä syystöiden parissa. Kysyimme myös, voivatko lehdet tai jää suistaa ratikan raiteiltaan.

Tampereen ratikan kunnossapitoallianssin päällikkö Santeri Heinonkoski (vas.) sekä koneenkuljettaja Antti Friimäki esittelivät Unimog-monitoimikoneen, jolla putsataan Tampereen ratikkakiskot muun muassa syksyn lehdistä.

7.10.2021 6:30 | Päivitetty 7.10.2021 11:59

Aamulehti

Syksyn lehdet teettävät töitä Tampereen ratikan kunnossapidolla.

Raitiotiekiskoilla on tehty nyt pitkää yötä Mercedes Benz Unimog -koneella, johon voi kiinnittää erilaisia lisälaitteita. ”Kone on ollut liikkeellä varustettuna imuharjalaitteistolla, jolla voidaan imeä hiekkaa, lehtiä, neulasia ja muita epäpuhtauksia kadun pinnasta ja kiskourasta”, Tampereen ratikan kunnossapitoallianssin päällikkö Santeri Heinonkoski kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut