Kaappaako teknologia­teollisuus vallan Tampereen yliopistossa? Kolme professoria tyrmää sotaisan puheen ja kovat väitteet: ”Olen yrittänyt kovasti miettiä, mikä oli ennen parempaa”

Tampereen yliopiston kolmen kampuksen professorien mukaan yliopistossa ei aseteta vastakkain teknisiä ja muita tieteitä eikä teknologiateollisuus ole yliopistolla mikään valtaa kasaava ja tutkimusta rajoittava mörkö.

Tampereen yliopiston professorit Arri Priimägi (vas.), Kaisa Koskinen ja Matti Nykter työskentelevät yliopiston eri kampuksilla. He eivät ole aistineet ympärillään valtataistelua, vaan hyvää yhteistyötä, oli kyse sitten tutkimuksesta, opetuksesta tai hallintotöistä.

16.10.2021 6:30

Aamulehti

Tampereen yliopistosta on viime viikot keskusteltu mediassa ja somessa voimakkain termein. Esiin on nostettu etenkin kiistely siitä, kuka tai mikä yliopistossa päättää siitä, mihin yliopiston rahat käytetään.

Twitterissä esimerkiksi akatemiatutkija ja Tampereen yliopiston konsistorin jäsen, Hanna Kuusela, totesi, että ”teknologiateollisuuden ote Tampereen yliopistosta kiristyy. Yliopiston perustajien laaja joukko esittää, että yliopiston hallitukseen olisi valittava joko Teknologiateollisuuden nykyinen tai ex-puheenjohtaja.” Kuusela kysyi twiitissään, onko perustajien toiminta vain yhden etujärjestön intressipolitiikkaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut