Tampereen Hiedanrantaa rakentuu uudenlainen energiaverkko - Tampere - Aamulehti

Tampereen Hiedanrantaan suunnitellaan uudenlaista lämpöverkkoa, tätä kaikkea se tarkoittaa – Näsijärven voimaa voisi hyödyntää ainutlaatuisessa kaupunginosassa

Tampereen Sähkölaitos tutkii hiilidioksidin talteenottoa voimalaitoksen piipun suulta. Hiedanrantaan on rakentumassa uudenlainen energiaverkko.

Tampereen kaupungin ekosysteemiprojektin päällikkö Tuomas Vanhanen (vas.) ja Hiedanrannan Kehitys oy:n infra- ja kehitysjohtaja Reijo Väliharju Hiedanrannan aurinkopaneeliseinän vierellä. Tehdasrakennuksen Tyyppaamon kokeiluympäristössä varastoidaan jo hiekkaan energiaa, jota käytetään pajan ja Jukolan lämmittämiseen.

12.10. 7:04

Aamulehti

Tampereen tavoite on olla hiilineutraali kaupunki vuonna 2030. Kaupunki rakentaa uudenlaisia energiaratkaisuja etenkin Hiedanrannan tulevalla asuinalueelle.

Hiedanrannasta rakennetaan hiilinegatiivista kaupunginosaa, jolloin se sitoisi enemmän hiilidioksidia kuin tuottaa. Tampereen ekosysteemiprojektin päällikkö Tuomas Vanhanen on mukana kehittämässä älykkäiden energiateknologioiden alueita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos