Tampereen yliopistolle lahjoitetaan professuuri lapsiperheköyhyyden tutkimiseksi - Tampere - Aamulehti

Tampereen yliopistolle lahjoitetaan professuuri lapsiperhe­köyhyyden tutkimiseksi

Ensi tilassa täytettävän professuurin lahjoittaa Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö.

Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö lahjoittaa Tampereen yliopistolle lapsiperheköyhyyden tutkimukseen liittyvän professuurin. Tampereen yliopiston keskustan kampus kuvattiin 18. elokuuta.

24.9. 21:19

Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla lahjoittaa Tampereen yliopistolle lapsiperheköyhyyden tutkimukseen liittyvän professuurin.

Lahjoitusprofessuuri on osa Itlan kolmivuotista lapsiperheköyhyyteen pureutuvaa tutkimus- ja kehittämisohjelmaa, jonka tavoitteena on löytää ratkaisuja lapsiperheköyhyyden poistamiseksi Suomesta.

Lue lisää: Tampereen yliopistoon perustetaan datajournalismin koulutusohjelma

Professuuri sijoittuu Tampereen yliopistossa yhteiskuntatieteiden tiedekuntaan ja Lapsuuden, nuoruuden ja perheen tutkimuskeskukseen Perlaan. Se on tarkoitus täyttää ensi tilassa.

Professuuri lahjoitetaan Tampereen yliopistolle vuoden 2022 alusta kolmeksi ja puoleksi vuodeksi. Lahjoitukseen sisältyy mahdollisuus puoleentoista lisävuoteen.

Tehtävä avataan täytettäväksi ilman tieteenala- tai oppiainemääritystä, joten hakijoita toivotaan kaikilta soveliailta tieteenaloilta, kertoo dekaani Juho Saari Itlan tiedotteessa.

Kolmas lahjoitusprofessuuri

Uutisen otti myönteisesti vastaan muun muassa lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen.

”Lapsiperheköyhyys on suomalaisen hyvinvointivaltion kesto-ongelma, josta tutkimusta on liian vähän”, hän kommentoi Twitterissä.

Myös Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.) kommentoi uutta professuuria ja muistutti, että 14 prosenttia alaikäisistä elää Suomessa pienituloisissa perheissä.

Tampereen yliopistolle lahjoitettava professuuri on Itlan kolmas lahjoitus­professuuri. Säätiö on lahjoittanut myös interventio- ja implementointi­tutkimuksen professuurit Turun ja Oulun yliopistoihin.

Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön tarkoituksena on edistää ja tukea Suomessa asuvien lasten ja lapsiperheiden hyvinvointia, yhdenvertaisuutta ja asemaa sekä hyvää tulevaisuutta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos