Alihankinta-messujen kävijämäärä puolittui - Tampere - Aamulehti

Alihankintamessujen kävijämäärä puolittui kahden vuoden takaisesta, mutta palaute oli hyvää: ”En olisi uskonut, että ihmiset olisivat näin tyytyväisiä”

Alihankintamessut järjestettiin vuoden tauon jälkeen Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa. Se oli vuoden 2020 maaliskuun jälkeen ensimmäinen ammattimessutapahtuma koko Suomessa.

Alihankintamessut järjestettiin Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa 21.–23. syyskuuta. Messuilla oli muun muassa virolaisten yritysten oma esittelypiste.

24.9. 10:59

Aamulehti

Alihankintamessut kokosi Tampereen Messu- ja urheilukeskukseen tänä vuonna 7 460 kävijää. Lisäksi messuilla oli 917 näytteilleasettajaa 16 maasta.

Messut järjestettiin 21.–23. syyskuuta. Pääkumppanina toimi tänä vuonna Business Tampere.

Lue lisää: Kymmenen teollisuuden yritystä antaa Tampereella rohkaisevan viestin tulevasta: ”Töitä on ehkä vähän liikaakin” – Lue valoisat näkemykset

Lue lisää: Nokialainen Agco Power oy sai valtakunnallisen teollisuusteko-palkinnon – Kehittää tehdasta huippu­nykyaikaiseksi yli 100 miljoonalla eurolla: ”Huimia investointeja tulossa”

Viime vuonna tapahtuma järjestettiin vain virtuaalisesti koronapandemian takia.

Tampereen Messut -konsernin markkinointi- ja viestintäjohtajan Tanja Järvensivun mukaan tapahtuma sujui olosuhteisiin nähden erittäin hyvin, vaikka kävijämäärä puolittui reilusti kahden vuoden takaisesta. Silloin kävijöitä oli yli 17 000 ja tapahtumassa oli 1 100 näytteilleasettajaa.

”En olisi uskonut, että ihmiset olisivat näin tyytyväisiä, mutta selvästi yritysten odotukset kävijämäärän suhteen olivat realistisemmat. Ei odotettukaan, että kävijämäärä yltäisi vuosien takaiseen.”

Monien yritysten ja konsernien matkustuskiellot, liikkumisrajoitukset sekä etätyösuositukset ovat vähintään syyskuun loppuun asti vielä voimassa. Nämä vaikuttivat myös kävijämäärään.

”Siihen emme voineet mitenkään vaikuttaa. Näissä puitteissa tapahtuma järjestettiin parhaalla mahdollisella tavalla.”

Alihankinta

Esittelee metalli- elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ict-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia.

Normaalivuosina tapahtuma on koonnut Tampereelle yli tuhat näytteilleasettajaa paristakymmenestä maasta ja noin 16 000–18 000 messuvierasta.

Tampereen Messut -konserni järjestää tapahtuman yhteistyössä Teknologiateollisuus ry:n, Kumiteollisuus ry:n, LOGY ry:n ja Muoviteollisuus ry:n kanssa.

Tapahtuma on toteutettu Tampereella vuodesta 1988 lähtien.

”Näytimme esimerkkiä muille”

Kaikki messut ovat olleet tauolla sitten maaliskuun 2020. Tampereen Messut toteutti syyskuussa Asta-messut, joka oli ensimmäinen messutapahtuma lähes puoleentoista vuoteen. Alihankintamessut oli Järvensivun mukaan ensimmäinen messutapahtuma ammattimessujen puolelta koko Suomessa.

”Näytimme esimerkkiä muille messujen tapahtumajärjestäjille ja rohkaisimme tekemiseen.”

Ensi vuonna tavoitteena on saavuttaa samansuuruinen kävijämäärä kuin ennen pandemiaa.

”Toivotaan, että ensi vuonna olemme tilanteessa, joka on lähempänä normaalia.”

Messut järjestetään seuraavan kerran 27.–29.9.2022.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos