Uros-yhtiön toimitusjohtaja Jerry Raatikainen on irtisanottu - Tampere - Aamulehti

Uutta tietoa Uros-yhtiön toimitusjohtajan erosta – työvelvoite päättyi saman tien

Erotettu toimitusjohtaja kuuluu edelleen yhtiön vajaamiehiseen hallitukseen.

Tampereen Uros-areenan pääsponsorin ympärillä kuohuu. Uros-yhtiön toimitusjohtaja joutui irtisanotuksi vain kolme kuukautta ennen areenan avajaisia.

23.9. 16:10 | Päivitetty 26.9. 15:03

Aamulehti

Tampereen uuden areenan pääsponsorin Uroksen toimitusjohtajan yllättävästä erosta on paljastunut uutta tietoa.

Aamulehti tavoitti Uros-yhtiön perustajan ja hallituksen puheenjohtajan Jyrki Hallikaisen torstaina aamupäivällä ulkomailta. Hallikainen vahvisti, että toimitusjohtaja Jerry Raatikainen on irtisanottu. Tämä tieto selitti myös sen, miksi yhtiön keskiviikkona julkaisemassa tiedotteessa ei mainittu väistyvän toimitusjohtajan tulevaisuudesta sanallakaan.

Uusi toimitusjohtaja, aiemmin yhtiön Suomen maajohtajana toiminut Rauno Jokelainen aloittaa tehtävässään lokakuun alusta. Aamulehti yritti tavoittaa Jerry Raatikaista keskiviikkona, mutta hänen sähköpostiosoitteensa Uros-yhtiössä ei ole enää käytössä.

”Toimitusjohtajalla ei ole enää työvelvoitetta”, Hallikainen vahvistaa.

Irtisanomisen tekee mielenkiintoiseksi myös se, että eroava toimitusjohtaja Raatikainen on kuulunut Hallikaisen perhepiiriin. Kaupparekisteritietojen mukaan Jyrki Hallikaisen tytär Unna Hallikainen irtisanoutui Uros-yhtiön hallituksesta viime vuoden viimeisenä päivänä 31.12.2020. Tytär on Aamulehden tietojen mukaan Raatikaisen puoliso.

Uros oy:n hallitukseen ovat tämän jälkeen kuuluneet Jyrki Hallikainen ja Raatikainen. Siitä ei ole vielä tietoa, jatkaako Raatikainen hallituksessa erottamisensa jälkeen.

Yhtiön hallitus on ollut vajaamiehinen jo yhdeksän kuukauden ajan. Osakeyhtiölain mukaan hallituksessa pitäisi olla vähintään kolme henkilöä. Yhden jäsenen irtisanoutuessa hänet on lain mukaan korvattava viipymättä.

Ei vaikutusta areenaan

Tampereen Uros-areenan valmistumiseen ja toiminnan aloittamiseen pääsponsorin henkilövaihdoksilla ei ole merkitystä. Uros-areenan toimitusjohtaja Marko Hurme kertoo lukeneensa johtajavaihdoksesta tiedotusvälineistä.

”Meillä on heidän kanssaan seuraava kokous tiistaina. Tällä ei ole vaikutusta yhteistyöhön. Uusi toimitusjohtaja on meille ennestään tuttu”, Hurme sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos