Katso kuvia Alihankintamessuilta Tampereen messukeskuksessa - Tampere - Aamulehti

Messuhallit täyttyivät ”hyvästä pöhinästä”, kun Pohjoismaiden suurimmat alan messut toivat teollisuuden ammattilaiset Tampereelle – katso kuvat

Alihankintamessut täytti Tampereen messu- ja urheilukeskuksen koronapandemian pakottaman taukovuoden jälkeen.

Timo Leppänen (oik.) Logisnext Finland oy:stä esitteli potentiaaliselle asiakkaalle Tommi Rannanvirralle Caterpillarin uutuutta, sähkövastapainotrukkia. Uutuustrukin tuotekehityksen suunnittelusta on vastannut Leppäsen edustama Logisnext Finland.

22.9.2021 16:28 | Päivitetty 22.9.2021 18:10

Aamulehti

”Kivahan se on pitkästä aikaa olla ihmisiä tapaamassa”, Timo Leppänen sanoo.

Logistiikkatalo Logisnext Finland oy:n avainasiakaspäällikkö kiteytti keskiviikkona iltapäivällä monen messukävijän ajatukset Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa.

Pohjoismaiden suurimmat ja Euroopan toiseksi suurimmat alihankintamessut järjestetään Tampereella nyt koronapandemian pakottaman välivuoden jälkeen.

Vaikka Alihankintamessujen kävijämäärä jää selvästi totutusta, Aamulehden haastattelemat parikymmentä näytteilleasettajaa kertoivat keskiviikkona olevansa tyytyväisiä osallistumispäätökseensä.

Lue lisää: Pohjoismaiden suurimmat messut tulevat Tampereelle taas kahden vuoden tauon jälkeen – Näytteilleasettajia on tulossa 16 maasta ja koronatoimet ovat tiukat

Kävijämäärä jää alle rajan

Alihankintamessuille on asetettu pandemian vuoksi 6 000 messuvieraan päiväkohtainen kävijämäärärajoitus.

Ensimmäisen messupäivän perusteella näyttää siltä, että 6 000 vieraan rajaa ei edes hätyytellä. Avajaispäivänä tiistaina messukävijöitä kirjattiin 1 957.

Aiempina vuosina messut ovat houkutelleet avajaispäivänä 3 000–4 000 ja koko messujen aikana 16 000–18 000 kävijää.

Tampereen Messut oy:n viestinnän asiantuntija Sirkka Laine arvioi keskiviikkona iltapäivällä, että keskiviikko on avajaispäivää vilkkaampi. Keskiviikkoiltana kävijämääräksi varmistui 3 387.

Laineen mukaan on tavallista, että messuviikon keskimmäinen päivä eli keskiviikko houkuttelee eniten kävijöitä.

Liki tuhat näytteille­asettajaa

Tiistaista torstaihin Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa järjestettävät alihankintamessut ovat Pohjoismaiden suurimmat ja Euroopan toiseksi suurimmat alihankintamessut.

Messuilla on yli 900 näytteilleasettajaa 16 maasta, esimerkiksi metalli- ja elektroniikkateollisuudesta sekä muovi- ja kumiteollisuudesta.

Messujen teema on Datasta bisnestä.

Ensimmäiset isot messut

Laine sanoo, että messujen järjestäjä on saanut paljon kiitosta messuista. Myös järjestäjä oli keskiviikkona tyytyväinen messuihin.

”Olemme olleet tyytyväisiä. On tällainen poikkeusaika kuitenkin, ja nämä ovat ensimmäiset isot messut”, Laine sanoo.

Laine sanoo, että Alihankintamessut tiistaina avannut Sacotec-yhtiöiden ja Plastep oy:n yrittäjäneuvos Antti Zitting kiteytti avajaispäivänä hyvin sen, miten teollisuuden toimijoiden on tärkeää vihdoinkin päästä myös kasvokkain vaihtamaan ajatuksia ja luomaan uutta.

Katso kuvat Alihankintamessuilta:

Toni Leppänen (kesk.), Jussi Tienari (oik.) ja Jesse Lohtander (vas.) tamperelaisesta Virve tuotteet ja palvelut oy:stä olivat tyytyväisiä pikaiseen visiittiin alihankintamessuilla. He viettivät messuilla pari tuntia keskiviikkona aamupäivällä. Leppänen sanoo, että messuilla oli ”hyvä pöhinä”. Täynnä-kyltti kertoi, että yksi pysäköintialueista oli täynnä.

Tampereen messu- ja urheilukeskuksen edustalla on koronatestausrekka, jossa messukävijä voi omalla kustannuksellaan teettää koronaviruksen antigeenitestin.

Messu- ja urheilukeskuksen pääsisäänkäynnillä sai keskiviikkona puoliltapäivin asioida rauhassa.

Myyntijohtaja Veli-Matti Uusitalon (vas.) edustama jyväskyläläinen JR-Tools oy oli keskiviikkona yksi monista alihankintamessujen näytteilleasettajista.

Tamperelainen Kai Kiistala kiersi keskiviikkona alihankintamessuja. Tampereen seudun ammattiopiston (Tredu) toimipisteellä hän pysähtyi seuraamaan Pepper-robotin toimintaa yhdessä Tredun suunnittelijan Sari Korjuksen kanssa.

Alihankintamessuilla on mukana muun muassa pirkanmaalaisyritys Artekno oy, jonka laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat esimerkiksi elintarvikepakkaukset ja pakkausosat.

Alihankintamessuilla on näytteilleasettajia muun muassa Virosta, Kiinasta, Hongkongista, Intiasta, Saksasta, Ruotsista ja Venäjältä.

Maskipakko ja käsidesitelineet muistuttivat messu- ja urheilukeskuksessa koronaviruksesta.

Messujen terveysturvallisuuteen on panostettu muun muassa tavallista leveämmillä kulkuväylillä. Keskiviikkona puoliltapäivin messuhalleissa oli paikoin melko väljää.

Kansainvälisten vieraiden osuuden odotettiin jo ennen messuja olevan koronapandemian vuoksi aiempaa pienempi.

Tampereen Messut oy:n viestinnän asiantuntija Sirkka Laine kertoi keskiviikkona, että messujen järjestäjä on saanut kävijöiltä kiittävää palautetta. Moni kävijä oli Laineen mukaan kaivannut messuille. Laine kuvattiin messu- ja urheilukeskuksen ulkopuolella. Hän oli kuvan ajan ilman maskia.

Juttua päivitetty 22.9.2021 kello 18.10: Lisätty tieto toisen messupäivän kävijämäärästä laskennan valmistuttua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut